Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

16. 12. 2023. 10:07 >> 10:07
4
Čitaj mi:

RAZGOVARAO SA MENADŽMENTOM

Radulović: Zabrinjavajuće stanje u željezničkim preduzećima

Stanje u kome se nalaze željeznička preduzeća je zabrinjavajuće, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je razgovarao sa menadžmentom tih kompanija i najavio da će na prvoj narednoj sjednici Vlade upoznati kolege ministre sa problemima u željezničkom sektoru poručivši da trenutno stanje zahtijeva temeljne promjene i strateške intervencije.

“Dugovi, neefikasnost, nedostatak stručnog kadra i infrastrukturni problemi stvaraju kompleksnu sliku koju je neophodno pažljivo analizirati”, rekao je Radulović.

Ministar je kazao da je ovim kompanijama potreban profesionalan menadžment ali i sastav Odbora direktora kako bi prekinuli dosadašnju praksu da se na rukovodećim pozicijama nalaze politički kadrovi.

“Ono što već mogu najaviti jeste da će se status nekih preduzeća sigurno mijenjati uskoro. Konačna odluka predstoji nakon što se završi i određena analiza na osnovu Ugovora koji imamo sa Svjetskom bankom. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će uskoro početi da priprema Zakon o Željeznici što će svakako biti ključan izazov. Uradićemo sve da, zbog ozbiljnosti situacije, novo zakonsko rješenje bude spremno već u prvoj polovini naredne godine ili možda čak u prvom kvartalu”, poručio je Radulović.

Ministar Radulović je kazao da ga ipak u ovom trenutku raduje što je Evropska komisija odobrila najveći pojedinačni iznos bespovratnih sredstava koji je Crna Gora ikada dobila od Evropske komisije.

“U pitanju je 112,6 miliona eura koji su odobreni za rekonstrukciju željezničke dionice na potezu od Bara do Golubovaca. Ovaj iznos sredstava biće praćen jednakim iznosom kreditnih sredstava EBRD-a i EIB-a, što čini da je ovo jedna od najvećih kapitalnih investicija trenutno u Crnoj Gori. Finansijska podrška Evropske komisije u ovom iznosu je istovremeno i potvrda ispravnosti opredijeljenja Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji, kao jednom od ključnih strateških prioriteta ove Vlade”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније