Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

22. 06. 2022. 11:14 >> 19:02
4

"POMORSKI SAOBRAĆAJ" NAJAVIO

Od 1. jula skuplji trajekti   

Cijene uluga trajektnog prevoza unutra Bokokotorskog zaliva biće povećane od 1. jula, najavili su iz DOO "Pomorski saobraćaj". Za pješake prevoz ostaje besplatan, dok će biciklisti, kao i do sada, plaćati jedan euro.  

Kako navode u saopštenju, usljed opšteg rasta cijena, koji je naročito izražen u posljednjih godinu dana, cijene usluga prevoza trajektom na relaciji Kamenari-Lepetane i obratno, biće povećane od 1. jula ove godine. 

"Korekcija cijena će se izvršiti u odnosu na aktuelni cjenovnik, koji je u primjeni od aprila 2012. godine, odnosno za mala putnička vozila od januara 2013. godine. Iako smo, u kontinuitetu, ulagali napore da do neminovne promjene cijena ne dođe ove godine, najnovije poskupljenje goriva, uz konstantan rast drugih troškova poslovanja, doveli su do toga da je dugo odlagano poskupljenje cijena trajektnog prevoza postalo neizbježno, u cilju očuvanja stabilnosti poslovanja i kvaliteta naših usluga", naglašavaju u Pomorskom saobraćaju. 

Usluge trajektnog prevoza će, u zavisnosti od kategorija vozila, iznositi za motocikl 2,50 eura, mala putnička vozila (automobili) putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sjedišta, koji su uz to jednaki ili kraći od 5 metara - 5 eura, mala putnička vozila (automobili) sa prikolicom i putnička kombi vozila sa 8+1 ili manje sjedišta koja su uz to duža od 5 metara - 9,30 eura, teretna kombi vozila, putnička kombi vozila i minibusevi sa više od 8+1 do i zaključno sa 22+1 sjedišta i kamioni nosivosti do 5 t - 10,50 eura, kamion preko 5 t, kombi (putnički  i teretni) sa prikolicom, kamion do 5 t sa prikolicom - 14,50€, autobusi - 17,50€, šleperi i prikoličari, autobusi sa prikolicom - 25,50€ i za specijalna vozila sa gabaritima van standarda 29,00 eura.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније