Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

21. 06. 2022. 12:14 >> 12:12

RADNIČKA PARTIJA

Podrška protestu penzionera sa sjevera CG

Radnička partija podržaće protest penzionera sa sjevera koji je najavljen za 11. jul u Bijelom Polju. Iz stranke Maksima Vučinića apeluju na Vladu Crne Gore da pomogne u rješavanju, kako navode, vrlo teške situacije u kojoj se nalaze penzioneri u našoj zemlji.

"Veliki broj penzionera sa najnižim primanjima, živi na rubu egzistencije zbog dugogodišnjeg veoma lošeg odnosa države prema njima, što je sada dodatno pogoršala inflacija sa kojom se suočavamo, i koja će, sva je prilika, biti sve veća", saopštila je Radnička partija.

Penzioneri kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva su, kako navode, "već predugo na margini društva i što je za nas u Radničkoj partiji i više nego porazno, većina ne može dostići ni trećinu potrošačke korpe".

"Ozbiljnost države se ogleda u dostojanstvenom životu penzionera. Mi moramo našim penzionerima obezbijediti da u sigurnosti prožive starost! To se može organizovati finansijskom potporom ali i raznim programima podrške. Ipak, najvažnije je sistemski riješiti pitanje penzionera i obezbijediti im pristojan život i satisfakciju za decenije rada koji su uložili u razvoj naše države", saopštila je Radnička partija.

Brine, naveli su, što umjesto rješenja Vlada najavljuje teške mjesece za sve građane.

"To znači da će penzioneri koji su najranjivija kategorija dodatno biti ugroženi, pa se nameće pitanje da li će izdržati? U tim teškim mjesecima koje nam Vlada predviđa, mora postojati rješenje za penzionere. Država se mora okrenuti njima a naročito onim sa najnižim primanjima koji će teško moći da istrpe, ovoliki rast cijena. Vrijeme je da se glas penzionera čuje", kazali su iz stranke Maksima Vučinića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније