Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V./Anadolija ]

18. 06. 2022. 17:44   >>  17:42

ZVANIČNI PODACI

Turski izvoz u CG porastao 200 odsto

Turska je u maju oborila rekorde u izvozu u osam zemalja, pokazuju podaci koje je u subotu prikupila agencija Anadolija od Skupštine turskih izvoznika, krovne organizacije udruženja izvoznika te zemlje. Crna Gora, Senegal, Dominikanska Republika, Sjeverna Makedonija, Ruanda, Tadžikistan, Kamerun i Kostarika su među zemljama u koje je Turska izvezla rekordan broj robe.

Izvoz Turske u neke zemlje je naglo porastao u odnosu na prethodnu godinu, a neke su zabilježile povećanje od više od 200 odsto. 

Dok je turska "strategija alternativnih tržišta“ davala uspješne rezultate, njen ukupan izvoz porastao je za 15,2 odsto godišnje na više od 18,9 milijardi dolara u maju, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine.

U maju je godišnji izvoz Turske u Senegal skočio 190 odsto na 87,2 miliona dolara. 

U istom mjesecu, godišnji izvoz Turske u Kostariku porastao je za 403 odsto na 28,4 miliona dolara, dok je izvoz u Crnu Goru skočio 200 odsto na 28,2 miliona dolara.

Industrija čelika je ostvarila najveći izvoz u pet od osam zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније