Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

16. 06. 2022. 14:59   >>  14:57

RAIČEVIĆ

Strani investitori da prepoznaju povoljan ambijent za poslovanje u CG

Važno je da strani investitori prepoznaju dobar ambijent za poslovanje u Crnoj Gori, kazao je predsjednik Asocijacije manadžera Crne Gore (AMM) Budimir Raičković dok je predsjednik Savjeta stranih investitora Krištof Šoen dodao da će SSICG biti partner u svim aktivnostima koje imaju za cilj stvaranje stimulativnijeg poslovnog ambijenta.

Raičević i Šoen su u Podgorici potpisali Sporazum o saradnji te dvije poslovne organizacije.

"Sporazum je usmjeren na: Proučavanja pitanja i praćenje pojava i kretanja u privredi i ocjenjivanje njihovog dejstva na ekonomska kretanja u Crnoj Gori; Razmjenu znanja, ekspertize i dobrih praksi; Pružanje i organizovanje međusobne stručne pomoći; Zajedničko učestvovanje u projektima koji se finansiraju od strane domaćih i međunarodnih organizacija, u cilju povezivanja i ostvarivanja zajedničkih interesa; Organizovanje zajedničkih konferencija i događaja koji promovišu različite privredne djelatnosti i edukativne sadržaje; Promociju etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika, članica AMM i SSICG; Poslovno povezivanje i informisanje članova potpisnica Sporazuma; Pomoć i podršku u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama uz poštovanje osnovnih principa i načela ovog Sporazuma", navode iz AMMCG.

Fokus saradnje će, kako dodaju, biti i na međusobnoj podršci, razmjeni informacija i iskustava na planu međunarodne saradnje, evropskim i globalnim integrativnim procesima kao i što boljem pozicioniranju privrednih i menadžerskih organizacija Crne Gore na tom planu.

Ovom prilikom gdin Raičković je naglasio da je jako važno da strani investitori prepoznaju dobar ambijent za poslovanje.

AMM i SSICG će, kako je saopšteno, posebno sarađivati na polju digitalne transformacije u okviru rada njihovih odbora a nastaviće saradnju i na projektu Izbora naj menadžera/ki i preduzetnik/ca godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније