Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

16. 05. 2022. 18:56 >> 19:04
3

OBRADOVIĆ ZA PORTAL

Radnici KAP-a od šest plata dobili samo dvije, traže prijem kod ministra

Predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović saopštila je za Portal RTCG da je Unirom prestao da plaća grupi bivših radnika KAP-a 450 eura mjesečno, na koliko se ranije bio obavezao. Obradović nam je kazala da je Uniprom isplatio dvije plate po 450 eura, iako su obećali da će plaćati po 450 eura mjesečno u prvoj polovini ove godine. 

"Napominjem da je to dobra volja vlasnika Uniproma, nema formalne obaveze, ali obećanje je bilo takvo", rekla je Obradović. 

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović krajem prošle godine, kada je potvrdio da je donijeta odluka o gašenju prozvodnje u Kombinatu aliminujuma Podgorica jer se sa EPCG nije dogovorio o cijeni struje koja bi za njega bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio a koji nijesu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 eura u tokom šest mjeseci.

Pravo na te naknade trebalo je da dobije oko par stotina bivših radnika KAP-a. 

Obradović nam je rekla da je grupa bivših radnika KAP-a tražila da se hitno sastanu sa ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem. 

"Očekujemo odgovor što prije, imajući u vidu da je situacija u kojoj su radnici dramatična i da već mjesecima nemaju prihoda. Tako da vjerujemo da će ministar brzo odgovoriti na naš zahtjev", poručila je Adrović.  

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније