Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

31. 01. 2022. 15:07 >> 15:09

NAJAVA IZ "ADRIATIK 42"

Plutajući dok za remont jahti u Bijeloj do aprila

Kompanija Adriatic 42 najavila je kupovinu 180 metara dugog plutajućeg doka kako bi opremila brodogradilište Bijela, lokaciju za remont superjahti u Crnoj Gori. Ova kompanija će, kako najavljuju, od Brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, a očekuju da će radovi biti završeni do 2023.

Nabavka plutajućeg doka, uz 720T dizalicu za brodove koja je trenutno u procesu proizvodnje, pozicioniraće Adriatic 42 među glavne lokacije za remont jahti u svijetu, obezbjeđujući pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente.

"Timovi kompanije Adriatic 42 u Bijeloj i Dubaiju rade na prikupljanju građevinskih dozvola da bi sve bilo spremno za dolazak doka u Crnu Goru do kraja aprila 2022. Vlada Crne Gore dala je koncesiju od 30 godina na Brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija 'Drydocks World', dio DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas - Porto Montenegro", objašnjavaju u ovoj kompaniji.

Generalni i izvršni direktor Adriatic 42, Pol Džon Grej, rekao je da mu je zadovoljstvo što su zaključili pregovore i uspješno potpisali ugovor sa poznatim graditeljem plutajućih dokova brodogradilištem Hat-San u Turskoj.

"Plutajući dok je izgrađen u jednom od najprepoznatljivijih međunarodnih klasifikacionih društava u pomorskoj industriji. Dugačak je 180 metara, širok 37 metara i ima nosivost od 10.000 tona što mu omogućava da primi najveće jahte na svijetu. Konzorcijum ispunjava svoju obavezu prema Crnoj Gori obezbjeđujući ovu višemilionsku investiciju koja će omogućiti najviše standarde kvaliteta, inovativnosti i usluga u našim predstojećim aktivnostima“, zaključio je Pol.

Skoro četiri decenije, "Drydocks World" je vodeći pružalac usluga u pomorskoj industriji, kao i u industriji pomorskih platformi u sektorima nafte, gasa i energetike.

Kako podsjećaju, Adriatic 42, koji se nalazi u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori, novi je naziv nekadašnjeg brodogradilišta Bijela.

"Ovo mjesto predstavlja asocijaciju na nekadašnje brodogradilište koje je nastalo 1927. i bilo je najveće na južnom Jadranu, koje je iznjedrilo mnogo pomorskih stručnjaka. U jednoj od najbezbjednijih prirodnih luka na svijetu, staro brodogradilište će u narednim godinama biti potpuno redizajnirano u vrhunski objekat za remont i održavanje superjahti koji će postati sinonim za najviše standarde kvaliteta i usluga", poručuju u ovoj kompaniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније