Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

10. 08. 2024. 18:56 >> 18:56
Čitaj mi:

URA

Nadležni hitno da reaguju u vezi odlaganja desetina tona otpada iz brodogradilišta Bijela

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA Nikšić pozvo je nadležne organe, lokalne i naročito državne uprave, da hitno reaguju, te detaljno i transparentno obavijeste javnost i građane o svim specifičnostima aktuelnog slučaja odlaganja desetina tona otpada iz brodogradilišta Bijela na teritorijama MZ Kličevo i MZ Straševina.

"Očekujemo i zahtijevamo od svih institucija da ispune svoju zakonsku obavezu i utvrde da li je sve urađeno u skladu sa relevantnim propisima. ,,Proglašavanje nenadležnima” da se ne bi izašlo na teren, utvrdilo činjenično stanje i preuzela odgovornost, odavno je prepoznata taktika određenih instanci iz prošlosti, za koje smo svi mislili da se neće više ponavljati", poručuju iz nikšićke URE.

Iz OO URA Nikšić ističu da oni kao građanski, evropski i ekološki pokret u svojstvu člana jedne od najjačih političkih snage na kontinentu – Zelenih Evrope, nedvosmisleno staju uz mještanke i mještane MZ Kličevo i MZ Straševina, koji traže precizne informacije i odgovore na pitanja povodom pomenutog slučaja, na temelju njihovog osnovnog prava na čistu i zdravu životnu sredinu.

"Bez namjere da bilo kome unaprijed presuđujemo ili prejudiciramo odgovornost, još jednom pozivamo nadležne da budu maksimalno transparenti i daju odgovore koje su dužni ponuditi. Mještanke i mještani Kličeva i Straševine s punim pravom zahtjevaju angažovanje i reakciju nadležnih institucija i imaju legitimno pravo na protest, a u takvom poduhvatu imaju našu punu podršku. OO URA Nikšić će i narednih dana pratiti sva dešavanja u vezi sa navedenim slučajem i biti spreman da i dalje aktivno učestvuje u pružanju zaštite i pomoći svojim sugrađankama i sugrađanima", zaključili su iz URE.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније