Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ T.G. ]

18. 01. 2022. 15:42 >> 16:04
3

SKUPŠTINSKA KOMISIJA

Vučinić: Privatizacija 'Avale' vodi do predsjednika DPS-a

Privatizacija hotela i vile "Avala" u Budvi nije danas došla na dnevni red skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije jer nije bilo dovoljne većine da se predloženi dnevni red usvoji. Predsjednik ove komisije Maksim Vučinić (Radnička partija) predložio je da se glasa o tome, ali većine ipak nije bilo.

U glasanju za predloženi dnevni red nisu učestvovali predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS). Vučinić je konstatovao da dnevni red nije usvojen.

Kako je rekao predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, evidentno je da se mora pomenuti Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) koji je, po njegovim navodima, dominantno doživio slom zahvaljujući upravo Komisiji za praćenje i kontrolu postupka privatizacije. On je najavio da kao predsjednik Liberalne partije Crne Gore do daljnjeg neće učestvovati u radu te komisije.

Vučinić nije bio saglasan sa stavom Popovića, optužujući predsjednika Liberalne partije Crne Gore da "iznosi neistine".

"To radi vjerovatno zbog njegove veze sa Veselinom Pejovićem, pa da se ono što je Pejović uradio Kombinatu aluminijuma pripiše novoj vlasti", tvrdi Vučinić.

Kako je rekla Božena Jelušić iz Građanskog pokreta URA, krivicu za zatvaranje Kombinata aluminijuma apsolutno ne vidi u komisiji.

"Već naprotiv, naučno, stručno, provjereno treba pristupiti svakom pitanju i iskontrolisati sve kako bi imali društvenu lustraciju one tranzicije koja je bila nepoštena i burazerska", ukazala je Jelušić.

Popović je odgovorio predsjedniku komisije, tvrdeći da ne smije da iznosi neistine.

"Nikada nijesam upoznao ni vlasnike Kombinata aluminijuma, ni vlasnike ,,Avale" i vila", kazao je Popović.

Istakao je da Pejovića nikada ranije nije vidio osim na sjednici ove skupštinske komisije.

Vučinić je konstatovao da nije trebalo da dopusti proceduralnu reakciju Popovića.

"Ako nije upoznao Pejovića, onda Pejović vjerovatno preko nekih svojih ljudi upravlja i Liberalnom partijom", naveo je Vučinić.

Nakon toga, Popović je napustio sjednicu kao i predstavnici Demokratske partije socijalista.

Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da ga ne čudi što predstavici Demokratske partije socijalista ne prisustvuju sjednici ali je istakao da mu je indikativno zašto Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore, nije prisutan.

"Pitanje na koje građani Crne Gore treba da dobiju odgovor je da li je to neka vrsta memorandumske saradnje nove koalicije koja se stvara u državi", naveo je Milačić.

Istakao je da je pitanje "Avale" jedno od ključnih korupcionaških pitanja u Crnoj Gori.

Vučinić je istakao da je jasno da je pitanje "Avale" jedna od najvećih korupcionapkih afera, te da su umiješani i kriminalci sa svjetskih potjernica, koji su u direktnoj vezi sa presjednikom Demokratske partije socijalista.

"Uz to je evidentan primjer saradnje tadašnje sudske vlasti sa tadašnjom prvom porodicom u Crnoj Gori. Hotel 'Avala' je prodat kompaniji iza koje stoji sumnjivi ruski kapital, i na čelu nje je Igor Lazurenko, čovjek koji je na saveznoj potjernici u Rusiji", rekao je Vučinić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније