Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.L.B. ]

14. 11. 2023. 18:24 >> 23:28

POLICIJA U NIKŠIĆU

Krivična prijava zbog napada na Maksima Vučinića

Nikšićka policija je podnijela tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Lj.Đ. zbog sumnje da je ugrozio sigurnost doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Željezara Nikšić Maksima Vučinića. Protiv iste osobe podnijet je i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog uvrede na račun predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Milutina Đukanovića.

Vučinić je ranije kazao da je podnio ostavku na to mjesto nakon što je na zboru sa radnicima uz prijetnje i fizički napadnut.

Policija je, kako su saopštili, Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv Lj.Đ. (36) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG.

Policija navodi da im je 9. novembra I.Č. odgovorni za poslove zaštite u EPCG,  prijavio da je tokom sastanka menadžmenta i radnika, Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine M.Đ. Po toj prijavi su, kako navode i preduzete aktivnosti. 

“Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu M.V. u medijima, da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog, te preduzeli mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Lj.Đ. ućinjenih prema M.V. ima elemenata krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG”, navodi se u saopštenju policije.

Pored toga nakon što se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama Lj.Đ., učinjenim prema M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv njega će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније