Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ rtcg.me ]

30. 12. 2021. 08:02 >> 08:44
2

UGOSTITELJI BD

Otkazuju se rezervacije, najavljuju zatvaranje lokala

Veliki broj rezervacija otkazan je u Budvi nakon jučerašnjeg uvođenja strožih mjera protiv virusa korona, kazao je član Upravnog odbora ugostitelja Budve Marko Marković. Smatra da nije moguće nadomjestiti gubitak ugostiteljima, te da će mnogi nakon dočeka zatvoriti lokale i poći na kolektivni odmor.

“Ne možete da zamislite koliki je broj otkazanih rezervacija od juče u Budvi.Nije moguće sada sve to nadomjestiti.

Nadam se da će ljudi shvatiti da smo morali to da prihvatimo i da je to viša sila”, kazao je za Jutarnji program TVCG Marković.

Ističe da su nove mjere udar na sve njih, ali moraju poštovati mjere. Nije optimista kada je riječ o radu tokom praznika.

“Veliki broj mojih kolega nakon dočeka najavilo zatvaranje lokala i kolektivne odmore. Nemoguće je raditi i nešto bitnije privrediti. Neka posjeta će biti, ali ni govora o broju koji smo očekivali i za koji smo se pripremali”, kazao je Marković.

Objašnjava da je teško organizovati rad lokala i da se mjere maksimalno ispoštuju.

“Niko od nas nije očekivao. Ovo je veliki udarac za nas. Poštovaćemo mjere i trudićemo se da uradimo što je do nas”, kazao je on.

Pozdravio je odluku Skupštine da se ne poveća stopa PDV-a.

“PDV od sedam odsto je nešto za šta smo se godinama borilii u ovoj pandemiji to je spas za sve firme”, kazao je on.

Očekuje da će svi zaposleni u sektoru ugostiteljstva osjetiti benefite povećanja minimalca.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније