Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

23. 12. 2021. 15:24   >>  16:30

VIJEĆE PRIVREDNOG SUDA

Usvojen prigovor Vlade, mjera u slučaju Svetog Stefana nezakonita

Vijeće Privrednog suda Crne Gore ukinulo je rješenje kojim se Budvanskoj rivijeri i Ministarstvu ekonomskog razvoja određuje privremena mjera zabrane preuzimanja radnji vezano za kompaniju Adriatic Properties i vršenja promjena na imovini koja je predmet ugovora o zakupu hotela ''Aman Sveti Stefan'', ''Vila Miločer'' i ''Kraljičina plaža''. Ta informacija potvrđena je zvanično za Portal RTCG u Vladi Crne Gore.

Predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić 15. septembra ove godine donio je odluku kojom Privredni sud privremeno zabranjuje Vladi i Budvanskoj rivijeri da preduzimaju radnje koje mogu nanijeti štetu kompaniji Adriatic Properties, kao i da izvrše promjene na imovini koja je predmet ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer. Međutim, to Jovanićevo rješenje sada je ukinuto. 

Vijeće Privrednog suda Crne Gore je na sjednici od 8.decembra 2021.godine donijelo odluku o ukidanju rješenja Privrednog suda I.br.96/21 od15.septembra 2021. godine. Septembarskim rješenjem se Budvanskoj rivijeri AD i Ministarstvu ekonomskog razvoja određuje privremena mjera zabrane preuzimanja radnji vezano za kompaniju Adriatic Properties doo, i vršenja promjena na imovini koja je predmet ugovora o zakupu hotela ''Aman Sveti Stefan'', ''Vila Miločer'' i ''Kraljičina plaža''.

Prilikom donošenja odluke, vijeće suda je utvrdilo da su prigovori Ministarstva ekonomskog razvoja i Budvanske rivijere na predlog za izvršenje bili osnovani, i da je postupajući sudija donošenjem rješenja u korist Adriatic Properties, a na štetu države, bitno povrijedio odredbe parničnog i izvršnog postupka.

U bitnom, Vijeće navodi da je postupajući sudija morao da odbaci predlog za određivanje privremene mjere, koji je u ime kompanije Adriatic Propeties potpisao advokat Nikola Martinović, jer je isti bio neuredan i nije sadržao konkretne predloge mjera obezbjeđenja, niti je u istom označena imovina koja je predmet predloga za određivanje privremene mjere.

Sud je cijenio i druge navode iznijete u postupku, ali je utvrdio da je rješenje sudije nezakonito i da su navodi iznijeti u rješenju bez pravnog osnova, pa se predmet stoga vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније