Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ I. P. ]

24. 11. 2021. 19:38 >> 19:39
6

SJAJNE OCJENE

Spajić: Podrška EIB za program Evropa sad

Ugovor između Evropske investicione banke (EIB) i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) odlično se uklapa i podržava ciljeve programa reformi “Evropa Sad” - inkluzivni ekonomski rast sa fokusom zadržavanja mladih u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFFS).

Kako je saopšteno, resorni ministar Milojko Spajić to je ocijenio nakon potpisivanja ugovora između EIB-a i IRF-a, a čija je prva tranša 50 miliona eura od ukupnog iznosa kreditiranja.

Spajić, koji boravi u prvoj radnoj posjeti Luksemburgu, sastao se sa predstavnicima EIB-a koje predvodi Pavlova, a koja je odgovorna za poslovanje u Crnoj Gori.

“Sjajne ocjene i podrška programu “Evropa sad”, ocijenio je Spajić nakon sastanka.

Navodi se da je Spajić razgovarao sa predstavnicima EIB-a i o mogućnostima za tješnju saradnju u finansiranju infrastrukturnih projekata i prečišćavanju otpadnih voda.

Spajić je, kako se dodaje, naglasio da Crna Gora čini sve da u ovim izazovnim vremenima poboljša standard građana, čemu se doprinosi i kroz osnaživanje rada mikro, malih i srednjih preduzeća.

“Ta preduzeća ostvaruju snažan uticaj na stabilan ekonomski razvoj i stvaranje uslova da Crna Gora bude nova članica Evropske unije. Njihov razvoj dovodi do rasta BDP-a i znači otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Spajić.

On je dodao da prelazak na zelenu ekonomiju pomaže da se mladima koji su budućnost obezbijede bolji i zdraviji uslovi za život.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније