Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ B.B. ]

22. 10. 2021. 22:20   >>  22:33

U PKCG

Formiran klaster poljoprivrednih proizvođača

Klaster poljoprivrednih proizvođača Crne Gore formiran je juče na sastanku u Privrednoj komori (PKCG).

Osnivačka skupština, koja je održana u četvrtak u prostorijama PKCG, izabrala je svog predsjednika, tri potpredsjednika, pojedinačno po regijama sjever, jug i centalni dio Crne Gore, kao i Upravni odbor koji broji 17 članova.

Za predsjednika je izabran Boško Miličić iz Nikšića, a za potpredsjednika za regiju jug Skender Kalezić.

“Osnivačka skupština je imala predstavnike iz najvećeg broja crnogorskih opština, od juga do sjevera, koji su delegirani od svojih opština, a izabrani na zajedničkim skupovima poljoprivrednika”, navodi se u saopštenju.

Miličić je rekao da je ovo početak novog načina djelovanja u organizaciji poljoprivrednika, gdje će se podjednako čuti glas svakog pojedinačnog proizvođača iz Crne Gore, bez obzira na djelatnost unutar nje.

On je kazao da će se klaster takođe uključivati i podržavati pojedinačne opštinske odbore u rješavanju njihovih lokalnih potreba.

“Prvi rezultat je napravljen i poslije prvog sastanka sa kolegama u Ulcinju od prije 15-tak dana i precizno definisanim problemima, odmah smo reagovali i imamo najavu da će Opština Ulcinj prvi put odvojiti subvenciju po litru mlijeka u iznosu od tri centa po litru otkupljenog mlijeka”, kaže se u saopštenju.

Miličić je najavio da će u narednom periodu klaster biti zvanično predstavljen državnim institucijama, kao i resornom Ministarstvu sa preciznim planovima djelovanja i predlozima za Agrobužet za narednu godinu pojedinačno za svaku granu poljoprivrede.

“Bićemo siguran partner svima, kao i Međunarodnim institucijama, a ujedno svi proizvođači će imati potrebne informacije na jednom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Klaster je, kako je poručio Miličić, organizacija otvorena za svakog dobronamjernog proizvođača iz Crne Gore, kao i za kompanije iz te oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније