Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.L.B.

26. 10. 2024. 18:46 >> 18:46
Čitaj mi:

U PODGORICI

Sjutra ekološka manifestacija - "Djeca čuvaju planetu"

Zeleni talas organizuje posebnu dječju ekološku akciju pod nazivom "Djeca čuvaju planetu" koja će se održati u nedjelju, 27. oktobra, ispred Univerzitetsko sportskog-kulturnog centra u Podgorici, od 9 do 12 sati. Pozivaju sve roditelje i djecu da se pridruže, donesu ambalažu i zajedno učestvuju u ovoj kreativnoj i edukativnoj akciji.

Na događaju će od 10 sati nastupiti dječji hor "Zvjezdice", a  "Animatori zabavljatori" će nakon toga prirediti zabavni program, a maskota Mini Maus dočekaće najmlađe i uveseljavati ih tokom manifestacije.

Takođe, biće organizovana posebna eko-radionica pod nazivom "Umjetnički eko kutak" na kojoj će djeca od reciklažnog materijala praviti svoje umjetničke i kreativne instalacije.

"U sklopu naše velike ekološke akcije sa reciklomatima sa nagradnim sistemom, željeli smo dodatno da motivišemo djecu i njihove porodice da se uključe i shvate koliko je važno razmišljati o otpadu i očuvanju planete. Djeca kroz igru i kreativnost najbolje uče, a ovom akcijom nastojimo da ih inspirišemo da budu dio ekoloških promjena koje gradimo zajedno", izjavili su iz Zelenog talasa.

Ova dječja manifestacija je dio šire ekološke akcije "Odvoji, recikliraj, osvoji!" koja je u toku ispred Univerzitetsko sportskog-kulturnog centra u Podgorici.

Tokom ove akcije, građani imaju priliku da odlažu plastične flaše i limenke u reciklomate sa nagradnim sistemom, i na taj način osvoje vrijedne nagrade, uključujući glavnu nagradu – iPhone 15. Cilj akcije je podizanje svijesti o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada, a kroz ovu dodatnu aktivnost usmjerenu na najmlađe, organizatori žele da djeca i porodice aktivno učestvuju u reciklaži i nauče o važnosti očuvanja životne sredine.

Za svaki doprinos u prikupljanju ambalaže djeca i roditelji imaće priliku da osvoje posebne nagrade i budu dio ove velike inicijative.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније