Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.B.

18. 03. 2024. 17:40 >> 17:40
Čitaj mi:

Novaković Đurović

Sa primjenom Zakona o upravljanju otpadom kasnimo pola godine

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović je povodom rasprave o predlogu Zakona o upravljanju otpadom na današnjoj skupštinskom zasjedanju istakla da je izuzetno važno da Crna Gora dobije što prije ovaj Zakon, jer je riječ o jednom od najvažnijih propisa za postizanje standarda ekološke države.

Novaković Đurović je podsjetila da je 43. Vlada usvojila Predlog zakona o upravljanju otpadom i proslijedila ga Skupštini Crne Gore još u oktobru 2023. godine i da u odnosu na to rješenje, 44. Vlada nije napravila bilo kakve izmjene.

"Izgubili smo pola godine za primjenu, a to praktično znači, da je Zakon usvojen kada ga je predložila Vlada Dritana Abazovića, da bi Crna Gora danas imala zabranu na upotrebu laganih plastičnih kesa", poručila je Novaković Đurović.

Ona je saopštila da pored odredbi koje se odnose na plastiku, da treba posebno istaći važnost uvođenja veće kontrole i inspekcijskog nadzora sa državnog nivoa. I dodala, da je takođe izuzetno važno i uvođenje proširene odgovornosti proizvođača, što znači da uvoznici i proizvođači u Crnoj Gori imaju cjelokupnu finansijsku i organizacionu odgovornost za zbrinjavanje proizvoda koji postane otpad.

"Građanski pokret URA će podržati ovaj Predlog zakona, jer je za nas ekološka Crna Gora apsolutni prioritet", zaključila je Novaković Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније