Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

P.R. [ Beta ]

13. 03. 2024. 15:15 >> 16:07
Čitaj mi:

PROTEST

Greta blokirala ulaz švedskog parlamenta, sklonila je policija

Švedska policija je danas nasilno pomjerila Gretu Tunberg i druge klimatske aktiviste koji su blokirali ulaz u parlament Švedske.

Tunberg i više desetina aktivista koji se zalažu za zaštitu životne sredine od ponedjeljka blokiraju glavni ulaz u švedski parlament u znak protesta protiv efekata klimatskih promjena i, kako su naveli, političke neaktivnosti, piše Rojters.

Tunberg (21) je inspirisala globalni pokret mladih u borbi protiv klimatskih promjena, nakon što je nedjeljama protestovala 2018. ispred švedskog parlamenta.

Stokholmska policija je saopštila da su aktivisti, iako su imali pravo da protestuju ispred Narodne skupštine, sklonjeni zbog blokiranja ulaza.

Ovo je drugi put da ih policija pomjera, nakon što su sa vrata skupštine sklonjeni i juče ujutru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније