Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

13. 08. 2023. 21:27 >> 21:27
1

ZENEPA LIKA

"Borovu šumu u Ulcinju pripremaju za gradnju, glas građana ne vrijedi"

Arhitektica i izvršna direktorica ulcinjske NVO MSJA koja se godinama bori za očuvanje Valdanosa Zenepa Lika objavila je na fejsbuku da se jedan od najljepših i prepoznatih pejzaža Ulcinja poznat pod imenom Borova šuma priprema za gradnju.

Ona je podsjetila da su 2019. godine građani Ulcinja tražili da se na cijelokupnom prostoru zabrani izgradnja.

"Prikupljeno je i predato Skupštini preko 750 potpisa.Ne vrijedi glas građana", naopisala je Lika u Fejsbuk objavi.

Ona je navela neke od lokacija koje su, kako kaže "nagrđene".

"Nagrdili i prenatrpali su naši investitori jezgro grada. -Nagrdili i prenatrpali su naši investitori Pinješ 1-2 i 3(ne znam više ni brojeve). -Nagrdili i prenatrpali su naši investitori Liman, Ulcinjsko Polje, Djerane.-Nagrdili su naši i strani investitori Štoj od Port Milene pa sve do Ade.-Planirano je nastavljati sa "nagrđenjenjem" od naših i stranih investitora na Velikoj Plaži, jer Bojana je već puna a vjerujem da može još", kazala je ona.

Dodaje da su sada na redu Maslinjak i Pluća Ulcinja - Borova šuma - Rt Đerane...

"Da ne pričamo da se u neposrednoj blizini nalazi Pumpa Đerane koja snadbijeva Solanu sa morskom vodom", kazala je Lika. Kako kaže, održiv razvoj je sasvim nešto drugo od ovoga kod nas.

"Ima li kraja pohlepi i razaranju? Dokle više ovakvo ophođenje prema prostoru? Investicije DA ali ne po svaku cijenu i NE ako izgubimo i to malo autentičnosti što nam je ostalo", poručila je Lika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније