Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ M.M.Lj. ]

10. 06. 2023. 11:05 >> 11:09
1

U NAREDNIH 9 MJESECI

U projektu „Čini dobro-recikliraj!“ učestvovaće najmanje 300 djece

Fondacija “Čini dobro”, u okviru zelenih inicijativa, u narednih devet mjeseci realizovaće projekat „Čini dobro-recikliraj!“. Ovaj projekta će se realizovati u tri obrazovno-vaspitne ustanove u Glavnom gradu Podgorica: JPU “Ljubica Popović”, JU OŠ “Radojica Perović” i JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović”.

Glavne aktivnosti ovog projekta usmjerene su na organizaciju radionica za najmanje 300 djece, učenika i prosvjetnih radnika, sa ciljem edukacije i podizanja svijesti o važnosti brige o životnoj sredini koju dijelimo.

Fokus će biti na štetnosti plastičnog otpada i reciklaži.

"Tokom Projekta djeca, učenici/e i prosvjetni radnici će se upoznati sa pozitivnim primjerima iz zajednice kako se problem otpada može pretvoriti u kreativne i korisne predmete za cjelokupno društvo. Posebno će se upoznati sa procesom izrade eko daske od reciklirane plastike u 3D sobi", navodi se u saopštenju.

Pored toga, biće organizovane akcije sakupljanja plastike u sve tri obrazovno-vaspitne ustanove, sa ciljem dobijanja sirovine za izradu eko daske. Kao rezultat toga, svaka ustanova će dobiti po četiri eko klupa i eko kante, proizvedene u 3D sobi od eko daski dobijenih reciklažom sakupljene plastike.

Recikliranje je ključni korak u očuvanju životne sredine, a mladi imaju moć da oblikuju budućnost naše planete. Zato ovim projektom želimo da edukujemo, inspirišemo i ohrabrimo djecu i učenike/ce da budu promoteri recikliranja u svojim porodicama i zajednici, da šireći znanje utiču na negativno ponašanje, navike i svijest drugih o plastici, reciklaži i benefitima koje ona donosi čovječanstvu.

Ovaj projekat djelimično je finasiran od strane Glavnog grada Podgorica, a partner Fondacije u njegovoj realizaciji je kompanija Fin-Ing d.o.o. u čijem sastavu djeluje odjeljenje 3D soba.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније