Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

27. 09. 2024. 15:31 >> 15:34

čini dobro

Društvena igra “Eko avantura” uči djecu empatiji i timskom radu

U okviru manifestacije Dani nauke i inovacija, u galeriji  "Risto Stijovic", Fondacija Čino dobro predstavila je podgoričkim predškolcima i osnovcima društvenu  igru “Eko avantura”.

Prema riječima direktorice Fondacije Čini dobro Marije Manja Jovović, ova društvena igra predstavlja najveći poduhvat koji je Fondacija uradila za tri godine.

“Uspjeli smo da spojimo sve što je zabilježeno kao nedostatak obrazovnog sistema. Uvezali smo prirodu i matematiku na jedan interesantan način, kroz STEM zadatke i TIMMS testiranja koja se zahtijevaju od učenika”, kazala je Jovović.

Dodaje da je “Eko avantura” sklop onoga što se u modernom svijetu traži od djece, što potvrđuje i učitelj Sava Kovačević.

“Kroz Eko avanturu djeca prolaze kroz razne avanture, dolaze do novih znanja,  ali i obnavljaju ono što su naučili do petog razreda”, kazao je Kovačević napominjući da ova igrica djecu uči timskom radi, jača samopouzdanje i javni nastup, a što je najvažnije, prema njegovim riječima, djeca se kroz igu uče empatiji.

“Kroz jedno od ostrva djeca imaju mogućnost da pomažu drugima i čine dobro, što po mom mišljenju predatavlja najveću dobit Eko avanture”, zaključio je Kovačević.

Kao nagrada, društvena igra “Eko avantura” dodijeljena je osnovnoj školi “Maksim Gorki”. Pored igrice, djeca, roditelji, učiteljice i ostali posjetioci imali su priliku da prate edukativne radionice o 3D modelovanju i reciklaži, ali i učestvuju u kvizu na temu zaštita životne sredine, a sve u cilju jačanja ekološke svijesti i navika.

Jovović je istakla zadovoljstvo što je Fondacija dio manifestacije, koju je organizovalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa partnerima, ali kako kaže, posebnu zahvalnost duguje JU Muzeji i galerije Podgorice, volonterima Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore i 3D Sobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније