Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ R.B. ]

02. 02. 2023. 06:54 >> 09:20
1

VUJISIĆ ZA PORTAL RTCG

"I tužioce ukloniti sa funkcija ako štite građevinske magove"

Ukoliko određeni tužioci štite građevinske magove, i oni moraju biti podvrgnuti provjerama, a ako se dokaže protivzakonitost u njihovom radu, i oni se moraju procesuirati i ukloniti sa funkcija, poručio je novinar i ekološki aktivista Vuk Vujisić. On za Portal RTCG ističe da su ranije ukazivali na sporan rad pojedinih tužilaca Osnovnog državnog tužilaštva u slučajevima oštećenja životne sredine i povrede službenog pečata.

Vujisić ocjenjuje da je dobro što je Tužilački savjet prepoznao važnost tog pitanja i donio zaključak da se od određenih državnih tužilaštava pribave sveobuhvatni izvještaji povodom postupanja u predmetima koji su formirani u vezi sa nelegalnom eksploatacijom šljunka.

"Nadam se da ćemo imati kakav-takav rezultat, jer ovdje se radi o organizovanom kriminalu koji je oštetio državu za više stotina miliona eura", kazao je ekološki aktivista.

Za borbu protiv nelegalne eksploatacije šljunka, dodaje on, potrebno je profesionalno tužilaštvo, oslobođeno uticaja i otporno na korupciju.

"Svakako bez obzira na ishode u ODT-u nadam se kvalitetnoj reakciji SDT-a čije će istrage nadam se rezultirati procesima i gdje će klupko ovog organizovanog kriminala početi da se odmotava", ističe Vujisić.

Nada se i da će zaključak Tužilačkog savjeta rezultirati efikasnijim procesima.

"Do sada smo imali situaciju da, kad druge institucije urade svoj posao kako treba, određeni tužioci ne odreaguju na valjan način i procesuiraju lica koja pljačkaju državu i ugrožavaju njenu ekonomsku stabilnost pritom nanoseći veliku štetu u životnoj sredini", zaključuje sagovornik Portala RTCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније