Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

dw.com  [ DW ]

27. 02. 2024. 15:16

Evrovizija: Bejbi Lazanja favorit, Njemcima prijeti novi debakl

Marko Purušić - alijas Bejbi Lazanja

Prognoze, ankete među fanovima o mogućim favoritima ili kvote u kladionicama su za ljubitelje Evrovizije nešto što je neizostavni dio ESC. A već sad se, nakon nekoliko nacionalnih odluka o predstavnicima pojedinih zemalja na izboru za Pjesmu Evrovizije 2024. u Švedskoj, intenzivno nagađa o tome ko bi mogao da osvoji trofej?

Odluka o tome će pasti 11. maja u finalu koje se održava u Malmeu. I naravno, kao i uvijek do sada, svi znaju (ili su barem uvjereni da znaju) ko će da osvoji to prestižno takmičenje. Na kraju krajeva, ipak bi moglo da se dogodi da se, kao i često u do sada, prognoze pokažu uglavnom kao pogrešne.

Ukrajina i Italija

Teško je, kažu stručnjaci, već sad, dakle u tako ranoj fazi, prognozirati moguće pobjednike. Naime, u nekim zemljama proces nominacije, odnosno odluke o predstavnicima na ESC, još uvijek nijesu pale.

Što se tiče kladionica, u ovom trenutku najbolje se kotiraju Aljona Aljona & Džeri Hajl iz Ukrajine s pjesmom „Tereza i Marija“. Oni su zapravo već odavno broj 1 na kladionicama. Na drugom mjestu je (bila) Italijanka Angelina Mango. A iza nje je – Hrvatska, iako do ovog vikenda uopšte nije ni bilo poznato ko će tu zemlju da predstavlja u Malmeu.

Nakon odluke i nakon pobjede Bejbi Lazanje (Marko Purišić) stvari su se promijenile – Italija i Hrvatska su zamijenile mjesta. Hrvatska je sada s pjesmom „Rim Tim Tagi Dim“ favorit broj 2.

Ko će predstavljati Njemačku?

Iako su kladionice često znale da „pogode“ ime pobjednika ili pobjednice, u slučaju Njemačke ovoga puta su pogriješile – sve do početka emisije u kojoj se odlučivalo o njemačkom predstavniku, uvjerljivi favorit, i to s velikom prednošću, za kladionice je bio Rik i njegovom pjesmom „Oh Boy“ – sa šansom za ostvarivanje pobjede od čak 55 odsto. Iza njega se kotirala Bodin Mone s 19 procenata.

Isak je bio tek na četvrtom mjestu. Samo četiri odsto kladioničarskih stručnjaka bilo je uvjereno u njegov trijumf. I – što se dogodilo? Rik je završio tek na trećem mjestu, iza Maksa Muckea. Pobijedio je – Isak.

Prije odluke o predstavniku Njemačke (prije desetak dana) na finalu ESC u Švedskoj, Njemci su se na međunarodnim kladionicama kotirali relativno solidno, bili su na osmom mjestu. A nakon Isakove pobjede Njemačka je „pala“ čak na 17. mjesto. U trenutku pisanja ovog članka malo su se popravili i popeli na 16. poziciju. Svejedno, mnogi njemački fanovi Evrovizije već sada strahuju od novog debakla u Malmeu.

ms (esc/ard/dpa)

DW

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније