Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 10. 2024. 14:22 >> 14:22

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Tužilaštvo da ispita da li su se poštovale preporuke o zaštiti na radu

Ministarstvo zdravlja reagovalo je na izjave predsjednika Sindikata zaposlenih u Port of Adria ističući da se ne može optuživati zdravstveni sistem za propuste, jer je jedini on reagovao i pružio pomoć. Podsjećaju na najažurniji angažman tog resora u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore i Institutom za medicinu rada ''Dr Dragomir Karajović'' u Beogradu, gdje su radnici zbrinuti u najkraćem terminu i gdje će, ukoliko to bude potrebno, nastaviti sa liječenjem i tretmanom o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje. Pozvali su i tužilaštvo da ispita koliko su se poštovale mjere zaštite na radu.

U reagovanju dodaju, da je na jučerašnjoj konferenciji za medije predsjednik Sindikata zaposlenih u preduzeću Port of Adria, Zoran Martinović, na krajnje neprimjeren način targetiran sistem zdravstvene zaštite i zaposlene u njemu.

"Prije nego što gospodin Martinović ili bilo ko drugi glasno i samo optuži zdravstveni sistem, koji je jedini reagovao na probleme radnika, pozivamo nadležne organe da ispitaju sve pojedinosti iz ovog slučaja, a prije svega - da li se na naznačenom radnom mjestu poštovao Akt o procjeni rizika i zaštiti na radu, da li su zaposleni imali adekvatne informacije o procesima koji se obavljaju u njihovom preduzeću, kojim potencijalnim opasnostima su izloženi, te da li su u skladu sa standardima nosili zaštitnu opremu", navode u reagovanju.

Mole Sindikat, ali i sve one koji se usuđuju da manipulišu aktuelnom situacijom da ni u jednom trenutku ne dovode u pitanje stručne reference ljekara i medicinskog osoblja, bilo da se nalaze u Baru, Podgorici ili Beogradu i da dozvole da struka da jasne smjernice o analizama i medicinskim pretragama koje su u toku, kao i o nastavku liječenja ukoliko bude potrebno.

"Ako cijela ova priča ima neku drugu pozadinu i ima za cilj targetiranje nekih drugih organizacija ili institucija, molimo da budete jasni, hrabri i otvoreni, barem onoliko koliko ste glasni u kritikama sistema koji je usmjeren na zaštitu vašeg zdravlja.
Ministarstvo zdravlja radi na reorganizaciji i unapređenju sistema Medicine rada kao i drugih segmenata u zdravstvenom sistemu, i naš je cilj postizanje najviših standarda iz ove oblasti i to nikako ne odgovara neprimjerenim izjavama gospodina Martinovića koje nemaju argumentivanog utemeljenja", poručili su u Ministarstvu zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније