Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

17. 10. 2024. 15:03 >> 15:04
Čitaj mi:

SAOPŠTENJE MUP-A

Zakon mijenjaju zbog usklađivanja sa pravilima EU

Izrada izmjena i dopuna Zakona o crnogorskom državljanstvu uvrštene su u Plan rada Vlade zbog usklađivanja terminologije iz važećeg teksta zakona sa EU direktivama, saopšteno je iz Ministarstva unutaršnjih poslova.

Iz ovog resora reagovali su na pisanje medija da je, uporedo sa objavljivanjem konačnih rezultata popisa stanovništva, MUP ozvaničio poziv kojim su nastavljene aktivnosti na pripremi preduslova za uvođenje dvojnog državljanstva.

Iz MP-a pojašnjavaju da je izrada izmjena i dopuna Zakona o crnogorskom državljanstvu planirana programom rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Crne Gore za 2024. godinu, sa rokom realizacije u IV kvartalu ove godine.

"U rad radnog tijela koje će raditi na tekstu zakona biće osim predstavnika nevladinih organizacija uključeni i predstavnici UNHCR", poručuju iz MUP-a-

Izmjene ovog zakona uvrštene su u Plan rada Vlade za ovu godinu, naglašavaju iz ovog resora, zbog neophodnosti usaglašavanja odredbi ovog zakona sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca, kao i zbog usklađivanja terminologije iz važećeg teksta zakona sa EU direktivama.

"Iako je podatak o planiranoj izradi ovog zakona za IV kvartal ove godine dostupan javnosti više od pola godine, jer je Program rada Vlade usvojen 11. aprila, od trenutka kad je MUP objavio javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje predstavnika za radnu grupu koja će raditi na izradi tog predloga zakona svjedočimo zlonamjernim i paušalnim navodima u javnosti, koje izvod iz Programa rada Vlade koji dostavljamo u prilogu ovog saopštenja potpuno obesmišljava, zaključeno je u saoptšenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније