Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 10. 2024. 14:35 >> 14:35
Čitaj mi:

NA SJEDNICI

Vlada usvojila Mapu puta za istraživačku infrastrukturu 

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Mapu puta za istraživačku infrastrukturu 2024-2028.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, mapa je dobar osnov za dalji razvoj podrške istraživačkoj infrastrukturi kao jednoj od ključnih komponenti sistema naučnoistraživačke djelatnosti.

"Mapa puta za istraživačku infrastrukturu predstavlja osnovu za jačanje istraživačkih kapaciteta Crne Gore, a kroz usklađivanje sa evropskim standardima i međunarodnu saradnju, Crna Gora može doprinijeti globalnom napretku u oblasti istraživanja", piše u saopštenju. 

Dodaju da mapa puta proizilazi iz obaveza koje se odnose na Pregovaračko poglavlje 25, kao i iz učešća Crne Gore u Evropskom forumu za istraživačke infrastrukture (ESFRI).

"Svrha donošenja Mape puta je da doprinese dugoročnom i održivom razvoju nacionalnih istraživačkih infrastruktura, kao i integraciji Crne Gore u Evropski istraživački prostor (ERA) putem pristupa međunarodnim tijelima i panevropskim istraživačkim infrastrukturnim mrežama", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније