Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Dan ]

03. 10. 2024. 09:01 >> 09:11
Čitaj mi:

Agencija za sprečavanje korupcije

Milatoviću istražuju gdje je bio tokom radnog vremena

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) obavijestila je predsjednika države Jakova Milatovića da je protiv njega podnijeta prijava zbog sumnje da je prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i da ima rok pet dana da se on njoj izjasni.

"Agenciji za sprečavanje korupcije je podnesena prijava u kojoj je navedeno da ste kao Predsjednik Crne Gore, dana 24.09.2024.godine govorili u toku radnog vremena na pres konferenciji Liste „Za bolju Podgoricu-Jakov Milatović", čime je moguće došlo do kršenja člana 44 stav 4 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.Shodno članu 57 stav 3 Zakona o o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja („Službeni list CG", br. 54/24) potrebno je da nam u roku od pet dana od dana prijema ovog pismena dostavite izjašnjenje na navode iz zahtjeva", navedeno je dokumentom ASK-a u koji je Dan portal imao uvid.

Kako podsjećaju, MANS je 25. septembra ASK-u podnio inicijative za pokretanje postupka zbog sumnje da je Predsjednik Crne Gore prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja jer je u toku radnog vremena bio angažovan na promociji svoje izborne liste, odnosno aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji.

MANS je podnio prijavu i zbog promotivnog spota liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ koji je snimljen u kabinetu Predsjednika Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније