Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

02. 10. 2024. 14:31 >> 14:33
Čitaj mi:

SASTANAK

Mihailović sa Gutićem: Da se čuje i glas roditelja

Ministar socijalnog staranja Damir Gutić i predstavnice nevladine organizacije "Roditelji" Kristina Mihailović i Lepa Žunjić održali su danas sastanak, na kom su razmatrani ključni izazovi sa kojima se suočavaju porodice u Crnoj Gori.

Tokom sastanka, ministar i predstavnice udruženja „Roditelji“ su razgovarali o važnim pitanjima koja se tiču socijalne podrške porodicama, uključujući dostupnost dječijih dodataka, socijalne zaštite, podršku samohranim roditeljima, kao i mogućnosti unaprjeđenja zakonskog okvira u oblasti brige o djeci i porodici. 

Gutrić je istakao važnost saradnje između državnih institucija i nevladinog sektora. 

Naglasio je da se samo zajedničkim radom moguće ostvariti konkretne i održive promjene koje će doprinijeti boljem kvalitetu života svih porodica u Crnoj Gori.

"Ovaj sastanak je značajan korak ka jačanju partnerstva između Ministarstva i NVO sektora. Zajedničkim snagama možemo raditi na unaprjeđenju zakonskog okvira i efikasnijem sprovođenju politika koje direktno utiču na životne uslove porodica, posebno onih u najosjetljivijem položaju", kazao je Gutić.

Mihailović je pohvalila spremnost Ministarstva da čuje glas roditelja i njihovih potreba.

„Drago nam je što smo imali priliku da podijelimo naša iskustva i predložimo konkretne mjere za poboljšanje položaja porodica, a kako bi se prevenirali mnogi problemi koje danas primjećujemo kao društvo da postoje u porodicama. Vjerujemo da će naša saradnja doprinijeti kreiranju inkluzivnih i efikasnih politika koje će odgovarati stvarnim potrebama porodica", navela je ona.

Zaključeno je da će se rad na zajedničkim projektima nastaviti, uz praćenje realizacije aktivnosti, te raditi na novim inicijativama.
Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije i udruženje "Roditelji" ostaju posvećeni daljoj saradnji na ostvarivanju zajedničkog cilja – osiguravanju bolje budućnosti za djecu i porodice u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније