Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Gradski.me ]

01. 10. 2024. 16:45 >> 16:48
Čitaj mi:

Glavni grad

"Tokom 2021. nestalo preko 50 hiljada eura od prodaje autobuskih karata"

U izvještaju unutrašnje revizije procesa prodaje i evidencije naplate elektronskih voznih karata klik bus u ,,Putevi“ d.o.o Podgorica iz jula 2021. godine konstatovano je da je razlika u prometu između softvera i ukupnog prometa na kasi 51.935 eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako je navedeno, prodaja karata u periodu od 22.07.2020. do 20.06.2021. godine se obavljala preko tri kase – Trg nezavisnosti, Trg nezavisnosti II i Golubovci Anovi, a najveća razlika u prometu se desila na kasi Trg nezavisnosti i iznosi 44.605 eura.

„Tadašnjim rješenjem Sekretarijata za saobraćaj, gradskom preduzeću ,,Putevi“ d.o.o. je odobreno vršenje prodaje voznih elektronskih karata u linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji Glavnog grada Podgorica te je bilo potrebno da upravo oni angažuju zaposlene koji će vršiti prodaju elektronskih karata i na taj način obezbijediti efikasnost i kontrolu procesa prodaje karata“, objašnjavaju iz Glavnog grada.

Tek nakon što je u medijima objavljena informacija o postojanju osnovane sumnje za zloupotrebu službenog položaja, naložen je postupak revizije poslovanja.

„Nakon prijema zvaničnog nalaza Službe za unutrašnju reviziju, podnijeta je prijava za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 2 Krivičnog zakona Crne Gore, protiv nepoznatog učinioca krivičnog djela, a koja je još uvijek nije dala nikakve rezultate“, navode iz Glavnog grada.

 

U to vrijeme direktor ,,Puteva”, bio je Radenko Bulatović, a sekretarka Sekretarijata za saobraćaj, Lazarela Kalezić kojoj je prestao mandat nakon što je utvđeno da je mimo zakonom propisanog načina zasnivanja radnog odnosa imenovana na mjesto sekretarke, a ne ispunjavajući uslove jer je Kalezić po struci diplomirani inženjer poljoprivrede za ratarstvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније