Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

27. 09. 2024. 15:46 >> 15:46

SASTANAK SA GRADIR

Šahmanović: Svi odgovorni investitori su dobro došli

Svi odgovorni investitori su dobro došli, kazao je ministar rudarstva, nafte i gasa, Admir Šahmanović I dodao da su crnogorskoj ekonomiji potrebna stabila privredna društva, koja doprinose i lokalnoj zajednici i privredi generalno. On se sastao sa Predstavnicima kompanije Gradir Montenegro koja zapošljava 162 radnika I proizvodi 550.000 tona rude godišnje.

Šahmanović i Državni sekretar Dino Tutundžić održali su sastanak sa rukovodstvom kompanije Gradir Montenegro. Na sastanku su razmatrane dosadašnje aktivnosti i poslovni uspjesi ove kompanije, kao i budući razvojni planovi.

“Kompanija Gradir Montenegro doo, koja posluje u vlasništvu poljske kompanije ZGH iz Boleslawa, ima dugoročnu koncesiju na eksploataciju rude cinka i olova na ležištima "Šuplja stijena", "Đurđeve vode", "Paljevine" i "Ribnik". Ugovor o pravu na eksploataciju potpisan je 25. avgusta 2006. godine”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, istaknuto je da je u otvaranje rudnika uloženo 50 miliona eura, dok trenutna proizvodnja iznosi 550.000 tona rude godišnje, sa prosječnim sadržajem od 2,5% olova i cinka.

“Takođe, godišnja proizvodnja koncentrata olova i cinka dostiže 18 000 t. Kompanija trenutno zapošljava 162 radnika, od kojih je većina iz lokalnog stanovništva, čime značajno doprinosi lokalnoj ekonomiji”, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost imovine kompanije, prema poslovnim knjigama, procijenjena je na oko 17 miliona eura.

“Ministar Šahmanović izrazio je zadovoljstvo zbog uspješnog poslovanja kompanije i njenog doprinosa razvoju rudarske industrije u Crnoj Gori, te istakao važnost daljeg unapređenja saradnje između kompanije i nadležnih institucija”, saopšteno je iz ministarstva.

Na kraju sastanka, dogovoreni su dalji koraci za unapređenje rudarskih aktivnosti i održavanje visokih standarda zaštite životne sredine, kako bi se osigurao održivi razvoj ovog sektora.

“Kako je naglasio resorni ministar svi odgovorni investitori su dobro došli, crnogorskoj ekonomiji su potrebna stabila privredna društva, koja doprinose i lokalnoj zajednici i privredi generalno. Vlasnici kompanije su izrazili zainteresovanost da nastave poslovanje i u narednom periodu”, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predsjednik borda direktora Andrej Šari (Andrzej Szary),  član borda direktora i finansijski direktor  Kristian Kraviec (Krystian Krawiec), izvršni direktor Petar Vraneš, i rukovoditeljka biroa za projektovanje  Andrijana Lacman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније