Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

11. 09. 2024. 14:38 >> 14:53
Čitaj mi:

SASTANAK SA MASKE

Francuzi grade bolnicu u Podgorici, zainteresovani da prošire i škole

Francuska će nastaviti da podržava Crnu Goru u brojnim projektima, između ostalog za gradnju bolnice, a i za širenje kapaciteta francuske škole.

To je ocijenjeno na sastanku ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slavena Radunović sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori, An Mari Maske.

Prema riječima Radunovića, ekspertiza i dugogodišnje iskustvo Francuske biće od neprocjenjivog značaja za ostvarenje zajedničkih ciljeva, kako za samo Ministarstvo, tako i za državu Crnu Goru.

"Uvjeren sam da će ova saradnja doprinijeti bržem ispunjavanju zahtjeva na putu Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji", rekao je Radunović.

Jedna od tema sastanka bila je i projekat izgradnje nove bolnice u Podgorici, a koji sprovodi renomirana francuska građevinska kompanija Bouygue.

"Odjeljak ove kompanije, Bouygue infrastruktura, zainteresovan je i za saradnju na projektima u oblasti ekologije i energetike", rekla je Maske. 

Takođe, ambasadorka Maske je informisala Radunovića o potrebi proširenja kapaciteta francuske škole u Podgorici.

Ministar je izrazio spremnost da, u skladu s mogućnostima Ministarstva, podrži ovaj važan obrazovni projekat.

Naglasila je da će Francuska, kroz različite programe i inicijative, nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u tim procesima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније