Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina/M.L.B.

08. 09. 2024. 08:35 >> 08:37
3
Čitaj mi:

ministar ekologije poručuje

Nema uočenih ekoloških posljedica u slučaju uginulih krava

Negativne ekološke posledice za sada nijesu detektovane u slučaju zakopanih, uginulih i eutanaziranih krava na teritoriji Nikšića, saopštio je ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERS) Damjan Ćulafić.

Na pitanje agencije MINA da prokomentariše slučaj zakopanih, uginulih i eutanaziranih krava na teritoriji Nikšića, Ćulafić je kazao da MERS, iako nije neposredno nadležno, pomno prati događanja u tom slučaju, koji je plod šireg izazova koji se stavlja pred crnogorsko društvo i Vladu.

„Za sada nema detektovanih ekoloških negativnih posljedica“, istakao je Ćulafić.

On je rekao da je MERS u permanentnom kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i nadležnom Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i da su svi svjesni ozbiljnosti situacije.

„Kako MERS i ustanove nad čijim radom vrši kontrolu, savjesno, kontinuirano i predano prate stanje u oblasti zaštite životne sredine u cijeloj državi, pa, i u Niksicu, uvjeravamo građane da će Ministarstvo, u skladu sa Zakonom, nadležnostima i ovlašćenjima, u slučaju potrebe, preduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitilo životnu sredinu, a samim tim i zdravlje građana“, poručio je Ćulafić.

On je kazao da imaju puno povjerenje u nadležne institucije koje se bave ovim pitanjem, vjerujući da preduzimaju sve neophodne korake kako bi se problem riješio na najefikasniji i najodgovorniji način.

„MERS će nastaviti da pažljivo prati dalji razvoj situacije i, ukoliko se za to ukaže potreba, pružiće podršku u svim potrebnim aspektima kako bi se ova situacija riješila na najbolji mogući način, a na opštu sigurnost građana“, rekao je Ćulafić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније