Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

27. 08. 2024. 07:52 >> 07:54
Čitaj mi:

JAKŠIĆ STOJANOVIĆ

"British Academy u Crnoj Gori korak ka primjeni najsavremenijih standarda"

Osnivanje British Academy u Crnoj Gori predstavlja važan korak ka primjeni najsavremenijih međunarodnih standarda u obrazovnom procesu, poručila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović na jučerašnjem otvaranu prestižne British Academy u Podgorici.

Svečanosti su, ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), prisustvovale resorna ministarka Anđela Jakšić-Stojanović i savjetnica u Ministarstvu, Isidora Injac.

Jakšić Stojanović je posebno naglasila važnost saradnje sa međunarodnim partnerima u oblasti obrazovanja, ističući da je British Academy primjer kako se uspješno mogu realizovati savremeni obrazovni programi koji su potpuno usklađeni sa potrebama savremenog doba i da je to model koji treba primjenjivati i u našem obrazovnom sistemu.

Savjetnica u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija je, sa osnivačima i predstavnicima Britanske ambasade presjekla vrpcu i svečano otvorila školu.

Ona je, kako je saopšteno iz resora prosvjete, nauke i inovacija, izrazila zadovoljstvo zbog osnivanja ove akademije u Podgorici, ističući njen značaj za unapređenje obrazovnog sistema u Crnoj Gori, kao i za razvoj mladih talenata. Istakla je i važnost ove institucije kao inovativnog prostora gdje se podstiču kreativnost, znanje i ključne vrijednosti koje oblikuju društvo.

Ceremonija je završena obilaskom prostorija Akademije, nakon čega su gosti imali priliku da se detaljnije upoznaju sa programom i nastavnim kadrom koji će voditi ovu prestižnu instituciju.

Događaju su prisustvovali i Tony Macfadyen, jedan od osnivača akademije, Sarah Pilbeam Depuy, šefica Misije Britanske Ambasade u Crnoj Gori, kao i Peter Middleton, direktor partnerske škole iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније