Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

23. 08. 2024. 15:07 >> 15:07
2
Čitaj mi:

UPRAVA ZA GAZODANJE ŠUMAMA

"Protesti politički motivisani, spriječene krađe u državnim šumama"

Kada je riječ o aktuelnim okupljanjima određenih drvoprerađivača povodom uslova uspješno sprovedenog Javnog poziva 1, sada je već i više nego očigledno da su ovi protesti politički motivisani, prvenstveno iz razloga što su spriječene sve krađe u državnim šumama i nema više nelegalnih otkupa, saopštili su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

"Svjedočili smo u prethodnim danima u više navrata iznošenju brojnih netačnih insinuacija i javnih prozivki na račun direktora Uprave za gazdovanje šumama, kao i javnim tvrdnjama drvoprerađivača da su u posjedu fotografija na kojima direktor Uprave dogovara uslove Javnog poziva sa koncesionarima. Obzirom da već 15 dana ne prikazuju javnosti ove fotografije, u želji da ubrzamo taj postupak poručujemo im da je direktor Uprave spreman da o sopstvenom trošku plati taksi prevoz do Specijalnog državnog tužilaštva, svim onim drvoprerađivačima koji su javno tvrdili da imaju pomenute fotografije direktora Uprave i da iste što prije predaju u Tužilaštvo, jer i mi želimo da vidimo dokle su spremni da idu u svojim lažima, pošto su ovakve optužbe proizvod pokvarenih i štetnih pojedinaca", naovde u saopštenju. 

Istakli su da Uprava za gazdovanje šumama i lovištima sa ponosom ističe da je uspješno sproveden Javni poziv 1 za redovne sječe u 2024. godini.

"Naglašavamo da je to pojedinačno najuspješniji javni poziv sa najvećim brojem prodatih kubika i najvećim brojem prodatih drvnih sortimenata preko početne cijene. Istovremeno obavještavamo javnost i da je većina ugovora za Javni poziv 1 već potpisana i da su drvoprerađivači već počeli sa eksploatacijom i realizacijom ugovornih obaveza", poručuju iz Uprave. 

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima navode da pošto pojedinim drvoprerađivačima nisu odgovarali uslovi Javnog poziva 1 odnosno ni radnici ni lokalni faktor, da je objavljen Javni poziv 2 za redovne sječe na kojem je jedini kriterijum za učešće ponuđena cijena i mogu uzeti preko 100 hiljada kubika u blizu toliko odjeljenja, ali je i sama najava ovog poziva sa željenim kriterijumom izazvala negodovanje pojedinaca.

"Kao i svih prethodnih puta, poručujemo da je Uprava obezbijedila i više nego dovoljno sirovine za rad svih drvoprerađivačkih pogona, a neprijavljivanjem na Javni poziv 2 javnost će do kraja moći da razotkrije namjere i motive ove kompletne medijske predstave, na šta smo od samog početka i upozoravali", kazali su iz Uprave.  

Mali drvoprerađivači, nezadovoljni tenderom Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu, najavili su za danas blokadu putnog pravca Pljevlja – Đurđevića Tara kod mosta na Đurđevića Tari. Protest će se održati i u Bijelom Polju i Rožajama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније