Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

19. 08. 2024. 11:21 >> 11:34
Čitaj mi:

Euromost objavljuje snimke

Na odlagalištu "Mostina" i dalje se pali i odlaže zabranjeni otpad

NVO,,Euromost" je dobila od građana Rožaja, koji nadgledaju rožajsko privremeno odlagalište,,Mostina", video snimke, kako se ovo rožajsko nelegalno privremeno odlagalište i dalje nakon protesta nekontrolisano koristi, iako je direktor komunalnog preduzeća iz Rožaja naveo da na isto su angažovani čuvari od 8 h do 20 h, niko ga ne obezbjeđuje, kako se pali otpad, kako se odbacuju gume koje su Zakonom o upravljanju otpadom zabranjene da se miješaju sa drugim otpadom, naveli su iz ove organizacije koja je dostavila video snimke.

Kako su kazali, nakon trećeg protesta građani koji žive na ovom području svakodnevno nadgledaju ovo nelegalno privremeno odlagalište, nastaviće i dalje da nadgledaju i sve će snimke koje budu uradili i snimili sva lica koja nekontrolisano koriste ovo privemeno nelegalno odlagalište, sa kojim rukovodio rožajsko komunalno preduzeće objaviti u javnost.

NVO,,Euromost" je od građana dobila i ime firme koja je juče odložila gume na ovo privremeno odlagalište i protiv iste kao i rožajskog komunalnog preduzeća podnijela danas prijave nadležnim inspekcijama, takodje je obavijestila Ministarstvo ekologije,održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i Agenciju za zaštitu životne sredine, od koji ih je zatražila da ne krše Zakone i ne vrše krivična djela i odmah zatvore nelegalno privremeno odlagalište,,Mostina".

Oni navode, da se na snimcima koji su napravljeni svaki dan nakon poslednjeg protesta, jasno vidi da se rožajsko komunalno preduzeće i ovaj put oglušilo od zahtjeva Ministarstva ekologije,održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i Agencije za zaštitu životne sredine i prepustilo ovo nelegalno privremeno odlagalište, da ga svi nekontrolisano koriste, ugrožavajući živote gradjana i životnu sredinu.

Za šest dana nakon protesta u ovo nelegalno privremeno odlagalište je bez ikakve kontrole ušlo čak 169 lica sa svojim vozilima i nekontrolisano odlagali otpad, gdje su ga mnogi odlagali u zapaljeno žarište.

Ono što takođe zabrinjava, što ovo preduzeće svu otpad gura u kanjon i prema rijeci Ibar,ne zatrpavajući ga, takodje miješa svu otpad, zbog čega ona konstanto gori, a što ćemo u narednom periodu takodje objaviti javno.

NVO ,,Euromost" je danas pismeno zatražila i od Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, nakon što je evidentirano nekontrolisano odlaganje guma na ovom nelegalnom privremenom odlagalištu, da odmah reaguju i pokrenu postupak izvidjaja i utvrdjivanja izvršenog krivičnog djela, na štetu gradjana i životne sredine, saopštili su na kraju iz NVO,Euromost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније