Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

09. 08. 2024. 10:42 >> 10:49
2
Čitaj mi:

Raspisan tender

Najsavremeniji Dom zdravlja biće izgrađen u City kvartu

Uprava za kapitalne projekte, na inicijativu Ministarstva zdravlja, raspisala je tender za Izradu Glavnog projekta za Dom zdravlja u City kvartu.

Ministar zdravlja, dr Vojislav Šimun, naglasio je da je svaki korak do ove faze pripreman s posebnom pažnjom i velikom ažurnošću. Kako je istakao, građani City kvarta i okolnih naselja, koji broje više hiljada stanovnika, neopravdano su dugo bili bez adekvatne zdravstvene zaštite u svojoj blizini.

„Konačno idemo u pravcu izrade glavnog projekta. Vjerujem da će svaka naredna procedura biti brža i efikasnija, kako bismo stigli do konačne realizacije – izgradnje najsavremenijeg i najvećeg Doma zdravlja u Glavnom gradu i Crnoj Gori“, izjavio je Šimun.

Rok za izradu glavnog projekta je šest mjeseci, nakon čega se planira i početak gradnje u narednoj godini.

Prema idejnom rješenju, procijenjeno je da će izgradnja objekta, zajedno sa opremanjem, koštati nešto manje od 30 miliona eura.

Dom zdravlja sa svim potrebnim sadržajima biće koncipiran kao centralni za područje glavnog grada i biće najveći objekat ovakvog tipa u Crnoj Gori.

Građanima će biti na raspolaganju široka paleta usluga – od opšte/porodične medicine, zdravstvene zaštite žena i djece, preko laboratorijske i rendgen dijagnostike, do specijalističkih ambulanti iz brojnih medicinskih oblasti. Ovaj centar će, između ostalog, sadržati i savremeni centar za mentalno zdravlje, apoteku, te jedinstvenu fizioterapeutsku službu. Sve ove usluge biće pružane u skladu sa najboljim evropskim standardima, što će omogućiti građanima visok nivo zdravstvene zaštite.

 

Realizacija ovog značajnog projekta ne samo da će omogućiti dostupniju zdravstvenu uslugu već će smanjiti i opterećenje postojećih kapaciteta drugih zdravstvenih ustanova u gradu. Planirani objekat će obezbijediti optimalne uslove rada za sve zaposlene, omogućavajući im da nesmetano obavljaju svoje svakodnevne zadatke. Projekat je osmišljen tako da dugoročno zadovolji organizacione potrebe i prilagodi se specifičnim zahtjevima pojedinih službi, uz poštovanje svih tehničkih standarda i zakonskih okvira.

Pored izgradnje novog objekta, planirana je nabavka i ugradnja neophodne medicinske i druge opreme, čime će se obezbijediti najbolji uslovi za pružanje zdravstvene zaštite za gradjane Podgorice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније