Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

07. 08. 2024. 21:39 >> 21:42
Čitaj mi:

Predsjednik so Rožaje

Avdić: Nismo prijetili Rajkoviću, protest nije bio jednonacionalni i jednopartijski

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić reagovao je na današnju izjavu Miloša Rajkovića VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore u kojoj navodi da mu učesnici protesta u Rožajama prijete da će mu "prosuti mozak".

"Sa gnušanjem odbijam navode direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloša Rajkovića, koji se odnose na navodne prijetnje, na današnjem skupu drvoprerađivača, koji se održao u Rožajama, tačnije u mjestu Kalače, kod Rožaja", kazao je Avdić. 

Naglasio je da s obzirom na to, da je bio prisutan na pomenutom skupu, tvrdi da je sve proteklo mirno, fer i korektno. 

"Mislim da ovakav način dezavuisanja javnosti i pokušaj da se protest oštećenih drvoprerađivača, sa sjevera svede na neku nacionalnu ili lokalnu priču je krajnje degutantno i poražavajuće, prije svega za nekog ko obnaša takvu funkciju. Uostalom i to je dokaz, da u nedostatku argumenta i izostanaku komunikacije, prije svega sa drvoprerađivačima, a zatim i sa predstavnicima lokalnih uprava koje su zainteresovane da se proces sprovede u najboljem redu, onda pribjegavate ovakvim stavovima, kakvim sada svjedočimo. A kad govori o mržnji, samo neko sa takvim predrasudama može okvalifikovati protest, koji nije bio jednonacionalni, niti jednoopstinski", poručio je Avdić.

On je napomenuo da su današnjem protestu podršku dali i predstavnici Opštine Berane, poslanik pokreta Evropa sad (Berane), te predstavnici Opštine Rožaje.

"Uzimajući u obzir, da su pored velikog broja prisutnih građana, bili prisutni i predstavnici sedme sile, vjerujem da će biti relevantan dokaz za demantovanje gospodina Rajkovića. Međutim, čak i ako se desilo da je neko od prisutnih uputio poruke prijeteće sadržine na račun gospodina Rajkovića, što najoštrije osuđujemo, pozivamo ga da obavijesti nadležne institucije, kako se ovakve tvrdnje ne bi svodile na mahalske priče, "rekla-kazala", već, argumentovano i sa dokazima izašli pred oči javnosti i lice pravde", poručio je Avdić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније