Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 07. 2024. 21:20 >> 21:22

brđanin sa veberom i vedekindom

Nastavak uspješne saradnje kroz strateške projekte i unapređenje granične bezbjednosti

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, sastao se danas sa novoimenovanim oficirom za vezu Savezne policije Njemačke, Francom Veberom, i dosadašnjim oficirom za vezu Florijanom Vedekindom, a u okviru njihove primopredaje dužnosti.

"Brđanin se ovom prilikom zahvalio Vedekindu na nemjerljivom doprinosu unapređenju granične bezbjednosti koja se najviše ogledala u brojnim vrijednim donacijama koji su realizovani tokom njegovog mandata, a kojim se značajno unaprijedio nadzor državne granice, suzbijanje prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanje nezakonitog prelaska državne granice i ali i vještine pripadnika granične policije u obavljanju redovnih aktivnosti", saopšteno je iz UP.

Brđanin je, kako se dodaje, uz čestitke novoimenovanom oficiru za vezu, istakao tradicionalno prijateljske odnose sa Saveznom policijom i ukazao da je Njemačka jedan od najznačajnijih strateških partnera koji svojom podrškom doprinosi ispunjenju obaveza na putu ka članstvu u EU.

"Na toj liniji, Brđanin je izrazio uvjerenje da će se ovakva saradnja nastaviti i imenovanjem Vebera za oficira za vezu Savezne policije Njemačke, kako u segmentu kontinuiranog jačanja kapaciteta Sektora granične policije, tako i kroz najavljenu podršku jednom od najznačajnijih strateških projekata Uprave policije – Sistemu za upravljanje informacijama i predmetima policije u Crnoj Gori", kazali su iz UP.

Na sastanku je dosadašnji oficir za vezu uručio zahvalnice Petru Šestoviću, načelniku Regionalnog centra granične policije „Centar“, koji je, kako su kazali iz policije, značajno doprinio unapređenju saradnje Sektora granične policije i Savezne policije Njemačke, kao i Draganu Lukovcu za podršku koju je u prethodnim godinama pružao oficiru za vezu i Saveznoj policiji prilikom realizacije aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније