Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

21. 07. 2024. 09:13 >> 09:19
3
Čitaj mi:

nijesu ispunjeni zahtjevi

Saobraćaj kroz Sozinu blokiran na tri sata

Mještani Crmnice ponovo danas blokiraju saobraćaj kod tunela Sozina od devet do 12 sati.

Blokada je ponovljena jer nije došlo do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno izglasavanja izmjena Zakona o putevima koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe.

Iz policije su kazali da će za vrijeme trajanja obustave, saobraćaj biti preusmjeren magistralnim putem Virpazar - Paštrovačka gora - Bar i regionalnim putem Virpazar - Sutorman - Bar.

"Danas, 21.07.2024. godine u vremenskom periodu od 09:00 do 12:00 časova doći će do totalne obustave saobraćaja na magistralnom putu Bar - Podgorica, kroz tunel Sozina, zbog javnog okupljanja građana - mještana Crmnice, u mjestu Orahovo, na skretanju za tunel Sozina", saopštili su iz policije.

Mještani Crmnice traže da budu oslobođeni plaćanja putarine kroz Sozinu.

"Dakle, mi smo baš u razgovoru sa kompanijom Monteput tog dana, 18. jula, pomenuli te neke stvari i naši zahtjevi, ovo što ste pitali, između ostalog, osim što se tiče putarine, naplatne putarine za tunel Sozina, mi smo iskazali tu jednu, to je dio i naših zahtjeva, gdje smatramo da je apsolutno normalno i to je u cijelom svijetu, da velika kompanija koja postoji u maloj zajednici, ima neku društvenu odgovornost i mora da pomogne tom lokalnom stanovništvu. Glavno je predlog za Izmjene i dopune zakonu o putovima, gdje je precizirano da se oslobode stanovnici Crmnice, plaćanja u potpunosti, a onda i ovi koji dolaze iz Bara, da kažem, svakog dana i tako dalje, postoje tu, sve ćemo da se dogovorimo. Dakle, o tim detaljima, a ovaj, to je nešto što je, evo, još jednom da ponovimo, što je životna priča", saopštio je jedan od organizatora protesta.

Kompanija Monteput prozvala je ranije Opštinu Bar i Mjesnu zajednicu (MZ) Crmnica da delegiraju predstavnike u cilju formiranja tima za rješavanje zahtjeva u vezi sa oslobađanjem plaćanja putarine kroz tunel Sozina.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније