Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 07. 2024. 22:48 >> 22:48

JUBILEJ

Deseti internacionalni Tango kamp u Kolašinu

Tango kamp se vratio da ostane. Nakon pet godina pauze, kolašinski trgovi i ulice prošle godine  su ponovo bili prepuni zagrljenih plesnih parova. Ovogodišnje, deseto, jubilarno izdanje trajaće još duže i oboriti sve dosadašnje rekorde, kažu organizatori.

Jedan od najautentičnijih crnogorskih festivala u Kolašin dovodi skoro 800 plesačica i plesača iz 41 zemlje i preko 160 različitih gradova. Organizator je Tango natural Montenegro, a manifestaciju je, do sada, podržala Opština Kolašin. Organizatori se nadaju i podršci Ministarstva turizma.

Kolašin i Crna Gora će i ove godine zauzeti važno mjesto na svjetskoj mapi internacionalnih tango događaja. Ova nesvakidašnja manifestacija je postala poznata širom svijeta po spoju argentinskog tanga, crnogorske prirode i brojnih pratećih aktivnosti, ali i po svom rekordnom trajanju. Jubilarno izdanje će Kolašin rasplesavati devetnaest dana, od 10. do 28. jula.

Svojevremeno dobitnik Wild beauty aword-a crnogorske Nacionalne turističke organizacije i jedna od 9 manifestacija koje je NTO stavila na spisak onih koje "ne smijete propustiti ako dolazite u Crnu Goru",  ovim jubilejem utvrđuje svoju bogatu tradiciju.

Pored svakodnevnih plesnih aktivnosti koje uključuju tango i argentinske folklorne plesove, gosti kampa na raspolaganju imaju i organizovane planinarske i biciklističke ture, sportsko penjanje, streličarstvo, jogu, relaks programe, jahanje, kreativne programe za djecu, koncerte, radionice, predavanja i mnoge druge sadržaje.

Veliki broj građana Kolašina i njegovih gostiju moći će da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi budući da će dobar dio aktivnosti biti na otvorenom.

Tango kamp i njegovi brojni prateći sadržaji će Kolašin ponovo etablirati u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori. Gosti kampa su turisti kakve je Kolašin čekao ovih pet godina pauze budući da je prosječni ostanak i ove godine oko 8 dana, a ima i dosta onih koj su odlučili da ostanu na događaju svih 19 dana, pa i duže, za razliku od uobičajenih tranzitnih turista koji ostaju po dan, dva.

Zahvaljujući Tango kampu, Kolašin ima garantovane goste koji popunjavaju njegove kapacitete nevezano za vremenske prilike i druge okolnosti.

Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će kao i do sada uzeti i veliki broj građana i posjetilaca Kolašina koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima.

Na muzičkom dijelu festivala nastupaju značajna imena argentinskog tanga kao sto su Leonel Kapitano, Leonel Gaso, Huan Pablo Galjardo, Federiko Aranda, Lusio Klaros, kao i orkestar Tanguango, dok će muziku na plesnim događajima puštati neki od najpoznatijih evropskih DJeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније