Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 07. 2024. 17:32 >> 17:32

NTO

Promocija privukla Britance, za pet mjeseci 28 hiljada turista

U Crnoj Gori je, tokom prvih pet mjeseci ove godine, zabilježeno oko 28 hiljada dolazaka turista iz Velike Britanije, što je 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

 

Iz NTO su kazali da su, u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije, realizovali kampanju u saradnji sa vodećim britanskim medijima, od januara do juna ove godine.

Kampanja je, kako se navodi, obuhvatila set članaka u kojima je Crna Gora preporučena kao atraktivna turistička destinacija za Britance, u najčitanijim dnevnim listovima The Guardian i The Evening Standard, kao i u prestižnom magazinu posvećenom putovanjima National Geographic Traveller Food, koji zajedno broje preko 29 miliona čitalaca u svojim štampanim i online izdanjima.

„Crna Gora je predstavljena kao destinacija koja nudi raznovrsna turistička iskustva tokom cijele godine, od uživanja na prelijepim plažama, istraživanja istorijskih znamenitosti i uživanja u lokalnoj gastronomiji, do skijanja na planinama“, kaže se u saopštenju.

Iz NTO su podsjetili da su, u susret turističkoj sezoni, realizovali i niz drugih promotivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije uključujući višemjesečnu kampanju na TV i online kanalima čuvene medijske kuće BBC, učešće na najznačajnijim sajmovima i poslovnim radionicama u Velikoj Britaniji, intezivne PR aktivnosti.

Promotivne aktivnosti, kako su dodali, obuhvataju i saradnju sa turoperatorima u oblasti marketinga i studijske posjete predstavnika prestižnih medija, što je zajedno doprinijelo unaprijeđenju imidža i rastu interesovanja za Crnu Goru.

„Prema podacima Uprave za statistiku Crne Gore (MONSTAT), interesovanje britanskih turista za Crnu Goru značajno je poraslo. Tokom prvih pet mjeseci ove godine, zabilježeno je oko 28 hiljada dolazaka turista iz Velike Britanije, što predstavlja rast od 25 odsto u odnosu na isti period prošle godine“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u istom periodu zabilježen rast u ostvarenim noćenjima od 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

 

Iz NTO su istakli da, uz unaprijeđenu aviopovezanost Crne Gore sa četiri britanska grada – Bristol, London, Mančester i Birmingem, kao i dalje promotivne aktivnosti, očekuju nastavak pozitivnih trendova sa tržišta Velike Britanije u ovoj turističkoj sezoni.

„Promocija na ovom tržištu nastavlja se predstavljanjem turističke ponude i gastronomije Crne Gore krajem jula na festivalu hrane u organizaciji čuvenog magazina posvećenog putovanjima National Geographic Traveller“, rekli su iz NTO.

Kako su kazali, epizoda specijalne putopisne emisije The Travel Show koja je snimana u Crnoj Gori emitovaće se na kanalima TV BBC u septembru.

„Ove aktivnosti predstavljaju ključni korak ka jačanju prisustva Crne Gore kao turističke destinacije na britanskom turističkom tržištu i privlačenju većeg broja posjetilaca“, poručuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније