Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

25. 06. 2024. 15:17 >> 15:18
Čitaj mi:

NIKŠIĆ

U kasarni "13. jul" svečano otvoren osmi Ljetnji vojni kamp

U Kasarni "13. jul" u Nikšiću svečano otvoren osmi Ljetnji vojni kamp za mlade, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore za učenike II i III razreda srednjih škola.

Na otvaranju kampa generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, pukovnik Velibor Bakrač, koji je poželio dobrodošlicu mladima iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije, naglašavajući da oni predstavljaju budućnost svoje zemlje i da vrijeme koje budu proveli na kampu nije samo prilika da unaprijede svoje fizičke i mentalne sposobnosti, već i da razviju vrijednosti koje će ih voditi kroz cijeli život.

Cilj ovog kampa je da mladima pruži jedinstvenu priliku da steknu osnovne vojne vještine, razviju timski duh, ojačaju fizičku spremnost i stvore nova prijateljstva.

Na kampu ove godine učestvuje 38 polaznika, od kojih su četvoro iz Sjeverne Makedonije.

Svi učesnici će biti pod stalnim nadzorom iskusnih instruktora i stručnog osoblja iz Vojske Crne Gore, koji će osigurati bezbjednost i kvalitet obuke. Na kraju kampa, polaznici će dobiti sertifikate o uspješno završenoj obuci.

Program kampa obuhvata razne aktivnosti, uključujući: osnovnu vojnu obuku, orijentiring i snalaženje u prirodi, marševe i ishranu u prirodi, sport i rekreativne aktivnosti, predavanja o bezbjednosti i prvoj pomoći.

Osim toga, tokom trajanja kampa, očekuje se da učesnici kroz druženje razvijaju osjećaj discipline, timskog rada, poštovanja i odgovornosti, ali i solidarnosti i drugarstva i da steknu znanja o ulozi Vojske Crne Gore u društvu i time jačaju interesovanje za vojni poziv.

“Važan partner u realizaciji najistaknutijeg projekta namijenjenog mladima je i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, koje je u koordinaciji sa direktorima srednjih škola vršio izbor polaznika osme generacije Ljetnjeg vojnog kampa”, poručuju iz Ministarstva odbrane.

Kamp traje do 8. jula, a realizovaće se u Kolašinu i okolini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније