Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

21. 06. 2024. 14:45 >> 14:45
Čitaj mi:

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao VDT-u

Preispitati postupanje tužioca u predmetu protiv Marka Kovačevića

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao je vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću, da se preispita postupanje tužioca u predmetu protiv Marka Kovačevića koji se tiče slučaja “srednji prst”.

Oni podsjećaju da je Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću obavijestilo javnost da je formiran predmet protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića na osnovu video snimka, koji je nastao prilikom obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, na kojem se, tokom intoniranja himne Crne Gore, vidi Kovačevićev ispružen srednji prst.

Dodaju i da je "nekoliko mjeseci kasnije, nikšićka i crnogorska javnost obaviještena da je odbačena krivična prijava protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, a postupajući tužilac Dejan Đorojević je izvijestio javnost da je, nakon završenog izviđaja u predmetu, našao da ne postoji osnovana sumnja da je Kovačević izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti".

"U međuvremenu je objelodanjena informacija, zbog koje postoji osnovana sumnja da je postupajući tužilac Dejan Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, a sve iz razloga što je supruga tužioca Dejana Đorojevića, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić – u Komunalnoj policiji, u prilog čemu govori i ugovor, koji smo dostavili VDT-u na uvid. Zbog svega navedenog, tražili smo od Vrhovnog državnog tužilaštva na čelu sa Miloradom Markovićem da preispitaju postupanje Dejana Đorojevića u konkretnom predmetu i da nas nakon što sprovedu sve potrebne radnje, povratno informišu o svim okolnostima utvrđenim u vezi sa ovim slučajem", kazali su iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније