Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 06. 2024. 12:07 >> 12:07
Čitaj mi:

ministarka kulture

Vujović: Usvajanje medijskih zakona dokaz da nam je evropski put prioritet

Medijski zakoni su dugotrajna i kvalitetna rješenja, koja će unaprijediti cijeli medijski sistem, doprinijeti medijskom pluralizmu, slobodi i bezbjednosti novinara, ojačati položaj komercijalnih i lokalnih javnih emitera, kazala je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

Njihovo usvajanje je, kako je navela, dokaz da je Crnoj Gori evropski put aposlutni prioritet.

Prema njenim riječima, usvajanjem Zakona o medijima, Zakona o javnom medijskom servisu i Zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama Crna Gora je korak bliže dobijanju pozitivnog izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavlju 23. i 24.

"Stvoreni su preduslovi za realizaciju aktivnosti iz Medijske strategije Crne Gore, ukida se suspenzija na program Kreativna Evropa, podprogram Mediji i nadamo se moguće brzo zatvaranje poglavlja 10 - Digitalno društvo i mediji. O tome govore i izvještaji naših evropskih partnera koji prepoznaju bolji položaj novinara u Crnoj Gori, rješavanje novih slučajeva napada na novinare i medije, kao i napore koje smo uložili u proces koji je rezultirao pripremom medijskih zakona", zaključila je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније