Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Radio Fatih ]

14. 06. 2024. 20:18 >> 20:19
Čitaj mi:

FEJZIĆ NA PRIJEMU POVODOM KURBAN-BAJRAMA

"Prasak topova u Palestini ne dopire dovoljno do Podgorice"

Svakodnevni prasak agresorskih topova u Palestini i Ukrajini ne dopire dovoljno do Podgorice, Berlina, Londona, Pariza i Vašingtona, poručio je večeras na prijemu u Podgorici reis Islamske zajednice Rifat Fejzić.

Fejzić je organizovao prijem u Podgorici povodom nastupajućeg Kurban – Bajrama, prenosi Radio Fatih. 

“Svijet u kojem živimo prepun je nepravde i nasilja. Kao da je glas razuma i ljudskosti utihnuo pred bukom nasilnika. Kao da je ljudska savjest zakazala. Dozvolite mi da podsjetim da je i naš prostor bio poprište čestih ljudskih stradanja i posrnuća, ali je čovjek ipak nalazio snagu da se uzdigne i nastavi dalje", kazao je Fejzić. 

Prema njegovim riječima, nova generacija je na vrijeme napravila izbor i okrenula kormilo ka Zapadu, kom, tvrdi reis, i geografski pripadamo.

"Potvrda tog izbora i sazrijevanja jeste društveni konsenzus koji je i formalno pravno postignut ovih dana. Dakle, imamo razloga za optimizam i nadu da ultradesne politike odjevene iracionalnim populizmom, a koje zapljuskuju čak i zapadne demokratije, u Crnoj Gori neće naći plodno tlo”, istakao je reis Fejzić.

Prijemu su prisustvovali predstavnici izvršne, zakonodavne vlasti i pravosuđa, predstavnici diplomatskog kora, civilnog sektora i medija, članovi Mešihata i Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori kao i predstavnici javnog i društvenog života.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније