Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

14. 06. 2024. 20:16 >> 20:18

MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA

Britanski eksperti će podržati razvoj sektora kreativnih industrija u Crnoj Gori

Predstavnici Ministarstva kulture i medija (MKM) i Britanskog savjeta potpisali su Memorandum o razumijevanju za oblast umjetnosti i kreativne ekonomije za period 2024-2026, u cilju kreiranja ambijenta za prepoznatljivost i konkurentnost crnogorskog stvaralačkog sektora na međunarodnom nivou, saopšteno je iz tog resora.

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović, kazala je da je potpisivanje Memoranduma rezultat onoga što je planirano, da je formalni dio završen, a da tek počinje zajednički posao i saradnja.

“Hvala vam što ste bili uporni i pouzdani partneri što je rezultiralo potpisivanjem ovog Memoranduma. Sada pravi rad tek počinje. Sarađivaćemo na polju kulturnih politika, istraživanja, kreativne ekonomije i izgradnje kapaciteta za kreativne profesionalce i kreativce. Memorandum predviđa stvaranje mreže i osnov za dugoročnu saradnju, obostranu korist i značajniju međunarodnu prezentaciju”, poručila je Vujović.

Predstoje, kako je rekla, tri programske aktivnosti, a to su mapiranje kreativaca, okupljanje i dogovor sa sektorom u septembru i oktobru i stručna usavršavanja u oblasti kreativnih industrija.

I direktorica Britanskog savjeta za Zapadni Balkan Clare Seals kazala je da je raduje saradnja i da očekuje da će biti veoma uspješna.

Šef odsjeka za umjetnost u Britanskom savjetu za Zapadni Balkan, Milan Lučić, poručio je da su spremni da pomognu kroz iskustva, modele, predloge.

“Što nas je više to je bolje, ko god da je zainteresovan za tu oblast mi ćemo da se okupimo da radimo, da napravimo dogovor sa sektorom. Pozvali bismo kolege koje se bave tim sektorima u Britaniji, da nam daju savjete i kažu kako je najbolje cijelu stvar pokrenuti. Imamo konkretne projekte, vještine. Imamo jako puno ideja, jako puno programa u cijeloj Evropi koji funkcionišu, tako da smo spremni”, poručio je Lučić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније