Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 06. 2024. 14:13 >> 14:26
1
Čitaj mi:

STRUČNJAK ZA MATIČNE ĆELIJE

Basara prekinula saradnju sa KCCG-om

Jedan od vodećih stručnjaka za transplantaciju matičnih ćelija u Njemačkoj i Evropi Nadežda Basara prekinula je saradnju sa Kliničkim centrom Crne Gore, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove..

Iz KCCG tvrde da su Basari nudili produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna i tvrde da je Basara na sastanku koji je u aprilu održan u Ministarstvu zdravlja prihvatila nastavak saradnje.

Potom ih je, tvrde iz KCCG, naknadno obavijestila da “više nije zainteresovana za produženje ugovora sa KCCG”.

“Bez zalaženja u detalje, KCCG informiše javnost da nikome ko za to nije nadležan i ovlašćen, ne priliči da pokuša da sistematizuje i resistematizuje radna mjesta u KCCG niti da formira ili reorganizuje odjeljenje i centre po sopstvenom nahođenju. Istovremeno, nije ni zakonito, pa ni uputno da eksterna lica pokušaju da odrede Fondu za zdravstveno osiguranje s kojom klinikom treba, a s kojom ne treba da potpisuje ugovore”, naveli su iz KCCG-a.

Iz KCCG-a naglašavaju da žale zbog odluke profesorke Basare kojoj su zahvalni na svemu što je uradila u ovoj ustanovi u posljednjih godinu dana i žele joj nastavak uspješne karijere.

“Odmah po saznanju da dr Basara ima druge planove, KCCG je počeo pregovore sa više stručnjaka iz oblasti hematoonkologije pod čijim mentorstvom će i početi transplantacije matičnih ćelija u našoj ustanovi tokom ove godine. Izgradnja i opremanje sterilne sobe privodi se kraju, kao i nabavka neophodnih ljekova koji do sada nijesu bili na listi odobrenih ljekova. Takođe, Zavod za transfuziju krvi je bio vrlo aktivan u pribavljanu nephodne opreme za delikatne procedure kao što je transplantacija koštane srži”, kažu u KCCG-u.

KCCG će po okončanju pregovora sa novim potencijalnim konsultantima obavijestiti javnost, a ubrzo nakon toga, kako očekuju, izvešće i prvu transplantaciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније