Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 06. 2024. 11:49 >> 11:50
Čitaj mi:

Sindikat Uprave

Formirana stručna Komisija za Zakon o šumama

Nakon sastanka ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima, na temu predloga novog Zakona o šumama, reprezentativne sindikalne organizacije su se odmah "odgovorno posvetile dogovorenim aktivnostima sa ministrom".

"Na osnovu dogovora sa sastanka sa ministrom, od strane VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloša Rajkovića formirana je Komisija Uprave sačinjena od stručnog kadra Uprave različitih profila i predstavnika Sindikata, a koja će se u narednom periodu ozbiljno i detaljno baviti spornim članovima Zakona o šumama i dati svoje sugestije. Zadatak komisije je da sačini izvještaj o svim aktivnostima i predlozima koje su zaposleni u ovoj Upravi uputili resornom ministarstvu u postupku izmjene i dopune Zakona o šumama. Naime, u pitanju su sve brojne sugestije, predlozi i primjedbe istaknuti na javnim raspravama, kao i pisani predlozi dostavljeni resornom ministarstvu radi pripremanja sveobuhvatnog izvještaja, a koje su do sada bile u potpunosti ignorisane. Sve ovo ima za cilj da se ukaže na dosadašnje manjkavosti odredbi Zakona o šumama koji je još uvijek u primjeni, kao i da se predloži novi Zakon od strane struke, koji bi na cjelishodan način odgovarao održivom gazdovanju šumama", ističe se u saopštenju.

Takođe, istovremeno Sindikat zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima pripremio je najavljeni Sporazum između resornog ministarstva i Sindikata, kojim će biti garantovani svi ciljevi dogovoreni na sastanku. Naime, svrha predmetnog Sporazuma je postizanje adekvatnih rješenja o ključnim pitanjima bitnim po radno-pravni status zaposlenih, u vezi sa donošenjem novog Zakona o šumama, a u cilju očuvanja crnogorskih šuma. Uvjereni u neophodnost dugoročne i efikasne saradnja i iskrene namjere, Sindikat Uprave očekuje da će ovaj Sporazum tokom ove sedmice biti i potpisan od strane ministra.

Sindikat je istako da zaposleni Uprave očekuju u narednom periodu da će se u duhu dobre saradnje i volje sa resornim ministarstvom, a uz uvažavanje stručnih i kvalitetnih sugestija koje će nakon detaljnih analiza biti dostavljene od strane stručne Komisije Uprave, sigurno pronaći najbolje i najkvalitetnije zakonsko rješenje, na koje će svi biti ponosni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније