Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

09. 06. 2024. 07:27 >> 07:29

PORTPAROL BOŠNJAČKE STRANKE

Svjedok sedmice: Adel Omeragić

Posjeta poslanika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika i poruke ohrabrenja u susret izvjesnom dobijanju IBAR-a. Sedmicu za nama analizira portparol Bošnjačke stranke, Adel Omeragić.

Ponedjeljak, 3.jun:

Bilčik je ponovio sve ono oko čega smo većinski saglasni u Crnoj Gori – da naš evropski put i brzina sprovođenja reformi zavisi od nas samih. EU optimizam je ponovo prisutan, Crna Gora ne smije ispustiti šansu koja joj se nudi, konačno je vrijeme da se pregovarački proces počne privoditi kraju.

Utorak, 4.jun:

Podaci istraživanja Instituta DAMAR pokazuju da je Bošnjačka stranka jedna od rijetkih partija koja u odnosu na prethodna istraživanja bilježi rast podrške građana. Podrška od 6,7 odsto ispitanika, sa tendencijom rasta do 8,22 odsto, potvrda je zrele i prema građanima odgovorne politike koju vodi BS, na čelu sa predsjednikom mr Ervinom Ibrahimovićem. Proevropska politika je bila i ostala glavna odrednica političkog djelovanja Bošnjačke stranke i kako se Crna Gora približava članstvu ka EU, tako i proevropska politika BS sve više dobija na podršci među građanima.

Srijeda, 5.jun:

Sedma je godišnjica od učlanjenja Crne Gore u NATO savezu. Sa ove vremenske distance, potpuno se potvrdilo da je članstvo u Alijansi bila mudra, državnička i bezbjednosno ispravna odluka naše države, a to je takođe bio i jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Bošnjačke stranke. Današnji dan protiče i raspravama oko IBAR zakona, gdje po prvi put nakon dugo vremena imamo jasne najave vlasti i opozicije da će podržati predložena zakonska rješenja.

Četvrtak, 6.jun:

Nakon višesatne rasprave oko seta zakona koji su vezani za poglavlja 23 i 24, poslanici vlasti i opozicije su jednoglasno podržali usvajanje tzv. IBAR zakona. Ozbiljna poruka je danas poslata iz Podgorice, Crna Gora ide jasno ka EU. Ovo je još jedan pokazatelj da smo kao društvo spremni da se okupimo oko važnih tema koje se tiču budućnosti naše države.

Petak, 7.jun:

Usvajanjem 12 zakona vezanih za poglavlja 23 i 24, Crna Gora je definitivno za korak bliže putu ka Evropskoj Uniji. Uprkos narativu koji je kreiran van Crne Gore, da eurooptimizam više nije popularan u Crnoj Gori, situacija je sasvim drugačija. Nedvosmislena je podrška EU integracijama i vlasti i opozicije. Izvjesno je da će Crna Gora dobiti IBAR, što je preduslov za zatvaranje pregovaračkih poglavlja. I prilikom glasanja oko tzv. IBAR zakona, Bošnjačka stranka je na djelu potvrdila svoju evropsku opredijeljenost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније