Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

05. 06. 2024. 16:37 >> 16:55
Čitaj mi:

bečić i šaranović u bijelom polju

Podmlađivanje i čišćenje bezbjednosnog sektora od kriminala i korupcije prioriteti

Sa jedne strane podmlađivanje, osvježavanje i snaženje kadrovskih kapaciteta, a sa druge strane kontinuirano čišćenje bezbjednosnog sektora od upliva kriminala i korupcije, prioriteti su sa kojima nema kompromisa, poručio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić i dodao da "sa državom nema više igranja niti brukanja časnih uniformi".

Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović obišli su Regionalni centar bezbjednosti “Sjever” u Bijelom Polju.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastanak je bio prilika da se Bečić i Šaranović upoznaju sa svim važnim pitanjima koja se tiču bezbjednosti u RC “Sjever”, ali i planovima za dalje unapređenje i jačanje efikasnosti Centra bezbjednosti u Bijelom Polju.

Bečić je kazao da pored činjenice da je potrebno unaprijediti uslove u kojima naši službenici obavljaju izuzetno odgovorne poslove, gdje je neophodna pravovremena i planska reakcija, zamjenik premijera je dodao: "Sa jedne strane podmlađivanje, osvježavanje i snaženje kadrovskih kapaciteta, a sa druge strane kontinuirano čišćenje bezbjednosnog sektora od upliva kriminala i korupcije, prioriteti su sa kojima nema kompromisa. Sa državom nema više igranja niti brukanja časnih uniformi. Vrijeme povlašćenih i zaštićenih je prošlost. Ne interesuje nas kako se ko zove i kog je ko opredjeljenja, interesuje nas da nastavimo snažnu borbu protiv svih oblika krimimala i korupcije i da svako odgovara po slovu pravde i zakona" kazao je Bečić, dodajući da ,"U ovoj borbi imate snažnu podršku države i nas kao čelnika bezbjednosnog sektora, a nastavićemo i da unapređujemo uslove u kojima radite", zaključio je zamjenik premijera i koordinator organa obavještajno bezbjednosnog sektora.

Ministar Šaranović iskazao je punu podršku radu menadžmenta Regionalnog centra i istakao da MUP, u cilju postizanja još vidljivijih rezultata, predano radi na poboljšanju svih uslova rada u pogledu nabavke uniformi, dodatne opreme i vozila, kao i jačanju kadrovskih kapaciteta.

“Kako bi cjelokupan sistem bezbjednosti još efikasnije odgovorio izazovima borbe protiv organizovanog kriminala, što je jedan od prioriteta MUP-a, neophodno je da svi djelovi sistema budu adekvatno opremljeni za ovaj odgovoran zadatak i da u međusobnoj koordinaciji jačamo povjerenje građana u policiju i pošaljemo jasnu poruku da je država odlučna da se obračuna sa kriminalom”, poručio je Šaranović i izrazio odlučnost u primjeni svih zakonskih ovlašćenja u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Sastanku su, pored potpredsjednika Bečića i ministra Šaranovića, prisustvovali načelnik Regionalnog centra bezbjednosti Sjever Haris Đurđević, komandir Stanice policije OB Bijelo Polje Almir Ćatović i komandir Stanice kriminalističke policije Veselin Novović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније