Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

29. 05. 2024. 08:19 >> 08:20

NVO BRINI O SEBI

Simbolični pokloni za žene oboljele od karcinoma

NVO Brini o sebi, juče je, u Institutu za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore, okupila žene koje se liječe od karcinoma dojke, kako bi im uručila prigodne poklone.

"Tokom svog desetogodišnjeg iskustva u sprovođenju aktivnosti usmjerenih na prevenciju karcinoma dojke i osnaživanje žena oboljelih od te bolesti, članovi NVO Brini o sebi prepoznali su značaj podsticanja osjećaja pripadnosti i solidarnosti, koje bude skromni gestovi pažnje i podrške bliskog okruženja, ali i društva u cjelini, što je bio motiv ovog događaja", saopšteno je iz te NVO.

Donacijom Think Pink Europe organizacije, za sveprisutne žene obezbijeđene su specijalno dizajnirane vrećice sa anti-stres lopticom, jastučićem u obliku srca i elegantnim bedžom koji simboliše borbu protiv karcinoma dojke.

"Poklon vrećice upotpunjene su Vodičem za pacijente, koji je pažljivo kreiran u saradnji sa Novartisom i Crnogorskim udruženjem medikalnih onkologa (CUMO). Vodičem je pored tema vezanih za dijagnozu i tretman liječenja karcinoma dojke, obuhvaćen sam put kroz koji prolaze pacijentkinje u Crnoj Gori i preporuke za podizanje samopouzdanja, otpornosti i kvaliteta svih životnih aspekata nakon dijagnostikovanja", kazali su iz Brini o sebi.

Događaju su prisustvovale predsjednica NVO Brini o sebi, Ivona Dabetić, direktorka Instituta za onkologiju KCCGS anja Lekić, i psihološkinja i voditeljica radionica emocionalne podrške Damira Murić.

"Pokloni su uručeni ženama koje su oboljele ili su liječene od karcinoma dojke, a koje su bile učesnice radionica emocionalne podrške, realizovanih u okviru Race for the cure 2023. projekta, u organizaciji NVO Brini o sebi. Pored toga, organizatori su, u saradnji sa Institutom za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore, došli na ideju da u buduće poklon vrećica bude uručena svakoj ženi kojoj se dijagnostikuje karcinom dojke, sa ciljem podrške i slanja poruke da nijesu same u zahtjevnoj životnoj i zdravstvenoj borbi", navodi se u saopštenju.

Takvu poruku, poslaće i ovogodišnji Race for the Cure®, prestižni svjetski događaj, koji se u Crnoj Gori održava od prethodne godine pod licencom NVO Brini o sebi. Stoga je predsjednica organizacije, Ivona Dabetić, iskoristila priliku da podstakne prisutne da sa dragim ljudima upražnjavaju fizičke aktivnosti u mjeri koja im odgovara, te da se zajedno pripremaju za događaj najavljen za 29. septembar ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније